Curiozități despre cireșe

Curiozități despre cireșe

Mici și cărnoase, de culoare roșu aprins sau negru închis, cireșele sunt fructele de care te bucuri la început de vară. Odată culese, cireșele sunt bune atât pentru consum, cât și pentru prepararea prăjiturilor sau a dulcețurilor.

Cu un conținut ridicat de apă, cireșele sunt și un ajutor de încredere atunci când trebuie să ții o dietă sau un regim alimentar.  

Și pentru că se apropie sezonul lor, iată câteva curiozități despre cireșe, care te vor face să le îndrăgești și mai mult:

• Legenda spune că romanii au descoperit aceste fructe, în Asia, în anul 70 î.Hr. Tot romanii au adus apoi cireșele în Marea Britanie, undeva în primul secol al erei noastre.

• Pentru a se dezvolta, semințele de cireș au nevoie de vreme rece și zone umbroase. Plantarea semințelor de cireș se face toamna târziu, atunci când vremea începe să se înrăutățească. Din acest motiv, nu este recomandată creșterea cireșilor într-un mediu tropical.

• Un cireș are rod abia după trei-patru ani de la plantare. Abia acum este momentul în care cireșul dăruiește primele lui fructe. Iar pentru a deveni cel mai de nădejde cireș din livadă, pomul are nevoie de 7 ani.

• Cele mai întâlnite soiuri de cireș de la noi sunt cireșele dulci și cireșele amare. La rândul lor, în funcție de tăria pulpei, cireșele dulci pot fi: moi, semipietroase și pietroase. Cele din urmă au pulpa mai cărnoasă și sunt cele mai gustoase.

• Cireșele amare sunt fructele care se folosesc în prepararea celor mai iscusite dulcețuri. Dulceața de cireșe amare este una dintre delicatesele cu care bunicii obișnuiau să își răsfețe nepoții, fie că o serveau pe pâine sau o foloseau la prepararea papanașilor.

• Vara este anotimpul cireșilor. Însă acest lucru nu se întâmplă în întreaga lume. Există regiuni, cum ar fi Australia, în care culesul cireșilor are loc abia iarna târziu.

• Sezonul de cireșe nu este unul foarte generos, el având o perioadă doar de șase-opt săptămâni, un timp prea scurt pentru a te bucura și sătura de gustoasele cireșe.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG