Cum să te bucuri de pere frumoase în livada ta

Cum să te bucuri de pere frumoase în livada ta

Dacă ai o livadă mare sau un colț verde în spatele casei, atunci cu siguranță te bucuri de cele mai dragi daruri ale naturii, chiar la tine acasă. Răsfățate de soare și alintate de ploile calde de vară, fructele din livadă îți înveselesc ziua și te surprind cu gustul lor bun, autentic.  

În livada Râureni, fructele sunt preferatele noastre și ne bucurăm să împărtășim cu tine din îngrijirea acestora. Astăzi ne-am gândit să vorbim despre pere și să te ajutăm cu câteva sfaturi pentru culegerea și depozitarea lor.

Chiar dacă par pretențioase, varietatea culorii și a aromei perelor te va convinge să ai și tu aceste fructe în livada ta. În funcție de ce soiuri ai ales să cultivi, culegerea perelor are câteva reguli comune, indiferent de soi.

Un prim sfat este culesul perelor înainte de a se coace prea tare. Lăsate mai mult timp, perele își pot pierde din bogăția gustului, înmuia la mijloc și se pot trece.

Iată și alte sfaturi, care te vor ajuta să te bucuri de pere aromate:

> O pară numai bună de cules se va desprinde ușor când îi schimbi poziția și o înclini spre stânga sau spre dreapta. Dacă opune rezistență, atunci fructul mai trebuie lăsat să se coacă.

> Spre deosebire de mere, perele nu sunt bune pentru consum imediat după ce au fost culese. Pentru a te bucura de gustul lor bun, depozitează-le în lădițe și lasă-le 2-3 zile într-un loc răcoros, de preferat în cămară. Cu cât locul în care le-ai depozitat este mai reavăn, cu atât vei avea pere aspectuoase și aromate mai mult timp.

> O pară cu gust bun și aromat are o textură care îți va indica dacă fructul a ajuns la maturitate. Nu există o textură perfectă, dar te va ajuta să îți vei seama când para este numai bună de cules și depozitat în lădițe.

> Urmează perioada în care încerci perele, să vezi dacă sunt bune pentru consum. Încearcă fructul de jur împrejurul codiței. Dacă para are o textură moale în această zonă, atunci e timpul să te bucuri de ea.

Consumate ca atare sau în preprarea prăjiturilor, delicioasele pere te vor surprinde cu gustul lor deosebit.

Postat in Sănătate din livadă Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG