Cum să ai propria grădină la tine pe balcon?

Cum să ai propria grădină la tine pe balcon?

Începutul primăverii este perioada potrivită pentru cultivarea răsadurilor. Cu ghivecele potrivite, pământ hrănitor, soare și multă grijă poți aduce o parte din natură chiar la tine pe balcon ;)

Ne-am gândit ca ziua de astăzi să o dedicăm cultivării legumelor. De aceea, ne-am propus să îți împărtășim căteva trucuri:

Un pământ bun este un pământ roditor. Amestecă pământul de flori, pe care îl găsești la florărie sau în piețe, cu un îngrășământ agricol natural. Îngrășământul, bogat în substanțe nutritive va avea grijă ca răsadurile să crească cât au nevoie.

Lădițele joase sau ghivecele nu foarte înalte sunt potrivite pentru răsaduri. Așează pământul în lădițe și nivelează-l până îl aduci la aceeași înălțime. Apoi presară semințele într-un strat fin, fără să le aglomerezi. Dacă vei pune prea multe semințe, răsadurile nu vor avea loc să își dezvolte rădăcinile.

Oferă-le apă suficientă pentru creștere. Răsadurile nu se udă prin stropire directă, fiindcă apa nu trebuie să ajungă la semințe. Pune apa în tăvița de dedesubt pentru ca pământul să-și absoarbă câtă are nevoie. Astfel, va fi mereu umed și semințele se vor dezvolta în voie.

Păstararea unei temperaturi constante ajută la creșterea răsadurilor. Lasă-le într-un loc luminos, astfel ca ele să se bucure de câteva ore bune de soare în fiecare zi. Nu le muta dintr-un loc în altul, pentru ca ele să aibă temperatură constantă. Răsadurile au nevoie de soare, lumină din belșug și o temperatură potrivită pentru a rodi.

Replantează răsadurile în ghivece noi la scurt dupa ce au ieșit din pământ. Odată răsărite, mută-le în ghivece mai mari. Cu răbdare, fără să rupi rădăcinile. O distanță de câțiva centimetri între răsaduri este numai bună pentru ca acestea să aibă loc suficient să crească. Dacă nu ai ghivece atât de mari, cumpără unele mai mici în care să plantezi un singur fir.

Plantează semințe cu perioadă diferită de vegetație pentru a te bucura mai mult timp de grădina ta. Într-o lădiță de 100 de cm poți pune în colțurile ei răsadurile de varză, la mijloc răsadurile de salată și după ce culegi salata, poți pune roșii. Pe marginea lădiței poți pune pătrunjel. După recoltarea verzei, pui din nou salata. Astfel, culegi roadele pe rând.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG