Cookies din cereale

Cookies din cereale

Astăzi pregătim Cookies din cereale și Dulceață de mure de la Râureni.

Un desert pe care îl poți servi fie dis-de-dimineață, cu un pahar de lapte sau o cană de ceai cald, fie seara, după cină. Te vei îndrăgosti de gustul bun al cerealelor și al arahidelor, dar și a untului de arahide în combinație cu savoarea delicată a Dulceții de mure de la Râureni. O combinație inedită, dar și forme imperfecte de cookies.  

Ai nevoie de:

  • 300 g cereale cu miere
  • 1 borcănel cu Dulceața de mure de la Râureni
  • 50 g unt nesărat
  • 150 g unt de arahide
  • 1 linguriță cu sare
  • fulgi de ciocolată
  • 100 g alune prăjite, mărunțite

Cum prepari:

Ia un castron mare. Răstoarnă cerealele.

Într-o oală mică, pe foc, topește untul. Adaugă în oală untul de arahide și sarea. Amestecă cu o lingură de lemn până se topește și untul de arahide.

Ia oala de pe foc și toarnă conținutul peste cereale. Amesteca ușor, până obții un conținut omogen.

Adaugă câteva lingurițe de dulceață de mure în castron și amestecă din nou.

Apoi pune fulgii de ciocolată și alunele mărunțite. Amestecă iar.

Lasă amestecul la răcit. Aproximativ 5-6 minute.

Într-o tavă cu margini înalte, pune o foaie de pergament. Unge cu un pic de unt și apoi toarnă amestecul de cereale.

Umple tava până sus, apăsând cu o spatulă sau cu mâinile, pentru a intra tot conținutul. Netezește la suprafață și apoi lasă tava la temperatura camerei pentru 20 de minute.

Scoate amestecul din tavă cu ajutorul pergamentului și așează-l pe blatul din bucătărie. Taie amestecul cu un cuțit, fie în batoane egale, fie în forme inegale, ca și când ai fi rupt din el. Astfel, o să obții mai multe cookie-uri imperfecte. Împarte-le cu ai tăi sau prinde câteva cu o sforicică, una peste alta, și fă-le cadou prietenilor.

Gata! Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Iar dacă vrei să afli noutăți despre produsele Râureni, abonează-te la blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×