Cookies cu pastă de măceșe de la Râureni

Cookies cu pastă de măceșe de la Râureni

După-amiaza de astăzi te găsește din nou în bucătărie. Pe lângă mâncăruri savuroase, vrei să pregătești și ceva dulce pentru ai tăi . Un deliciu care să îi răsfețe. Să îi strângă pe toți în jurul mesei.

Iar pentru asta ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de Cookies cu pastă de măceșe de la Râureni.  

Ai nevoie de:

  • 100 gr unt
  • zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 esență de vanilie
  • 250 gr făină
  • nuci mărunțite
  • 1 borcănel cu Pastă de măceșe de la Râureni

Cum prepari:

1. Încălzește cuptorul.

2. Așează în tava pentru prăjituri foile de copt și unge-le cu un pic de unt.

3. Într-un castron de dimensiuni potrivite, nici prea mare, nici prea mic amestecă untul cu zahărul și oul. Adaugă esența de vanilie, făina și sarea și apoi amestecă bine-bine până obții un aluat omogen.

4. Împarte aluatul în bucăți mai mici.

5. Trece bucățile de aluat prin albușul de ou și apoi prin nuca mărunțită.

6. Așează bucățile de aluat în tavă, la o distanță mică unele de altele pentru a nu se lipi. Pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 5 minute.

7. Scoate tava din cuptor, apasă cu vârful degetului sau cu lingurița în mijlocul fiecărei bucăti de aluat, până obții o mică adâncitură și apoi adaugă pasta de măceșe de la Râureni.

8. Pune tava la loc în cuptor și mai lasă cookie-urile la copt încă 10 minute.

9. Când cookie-rile sunt gata, oprește cuptorul și scoate tava la răcit, pe blatul din bucătărie.

10. Servește cookie-urile.

Savurează desertul împreună cu ai tăi și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile sau recomandările tale.

Iar dacă vrei să găsești inspirație în bucătărie în fiecare săptămână sau să descoperi povestea dulcețurilor Râureni, abonează-te la blogul nostru. Intră în comunitatea Râureni și trimite-ne părerile tale sau idei de prăjituri cu dulcețurile și gemurile noastre.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG