Pregătește ceva bun de mâncare, rapid de pregătit și doar din câteva legume proaspete, abia cumpărate de la piață. Te vei răsfăța cu cele mai bune arome și culori ale toamnei. Noi te ajutăm cu 2-3 idei, tu le prepari cu drag:
Pizza pe grill cu legume
O rețetă care îi va bucura pe toți ai tăi.
Ai nevoie de: Ulei de măsline, făină, blat de pizza gata preparat, roșii bine coapte, brânză sărată, sare, câteva frunze de spanac, 1 avocado și vin roșu.
Cum prepari: Încălzești cuptorul. Pune foaia pentru copt și apoi blatul de pizza, uns cu un pic de ulei de măsline. Pregătește legumele, spală-le, curăță-le și taie-le în bucățele mai mici. După ce blatul a căpătat o culoare arămie adaugă roșiile, lasă-le un pic la copt și apoi pune restul de legume. Când toate legumele sunt suficient de coapte, adaugă cuburile de brănză și lasă-le să se topească un pic. Mai lasă pizza 5 minute la cuptor.
Gata pizza! Servește-o cu un vin roșu.
Pâine la cuptor cu ciuperci, broccoli și ardei roșu gras
Pentru mic dejun-uri aromate și calde, din cuptor. Secretul stă în coptul legumelor!
Ai nevoie de: Broccoli, ulei de măsline, sare, piper, ardei roșu gras, usturoi, pâine făcută în casă, brânză sărată.
Cum prepari: Încălzește cuptorul. Întinde pe grill o foaie pentru copt. Deasupra așează feliile de pâine și apoi usturoiul, pisat și pregătit ca o pastă. Adaugă sare și piper. Lasă la cuptor pentru 8-10 minute. Apoi adaugă repede legumele spălate, curățate și tăiate bucățele mici, fâșii lungi ciupercile. Mai lasă pentru 5 minute și apoi presară cu degetele brânza rasă. Încă 3 minute la cuptor și o să te bucuri de o gustare de îți plouă în gură! Yum!
Lipie cu legume de toamnă
Repede de preparat pentru un prânz direct din grădină. Toamna este anotimpul perfect pentru a prepara aromata lipie cu legume de toamnă. Poți face combinații dintre cele mai inedite, cu legumele tale preferate! Te provocăm să pui cât mai multe, pentru un gust de te lingi pe degete!
Ai nevoie de: Ulei de măsline, dovlecei, ciuperci proaspete, roșii, ardei gras roșu și verde, sare și piper, lipii gata făcute, câteva frunze de salată, zeamă de lâmăie și câteva cubulețe de brânză sărată.
Cum prepari: Speli, cureți și tai legumele cât mai mici. Apoi pregătești lipiile, le ungi cu un pic de ulei de măsline, pui frunzele de salată și adaugi amestecul de legume colorat și aromat. Pui sare și piper, zeama de lămâie și la sfârșit cubulețele de brânză proaspăt tăiate. Gata! Rulează lipia cu conținutul de legume și bucură-te de gustare! Buun.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele