Ce fructe te ajută să-ți detoxifici organismul

Ce fructe te ajută să-ți detoxifici organismul

La mulți ani și bine ai revenit pe blogul Râureni! Continuăm și anul acesta cu surprize delicioase pentru minte și suflet, așa cum te-am obișnuit deja. Vei găsi pe blogul nostru informații despre cele mai de preț daruri ale naturii. Fructele și legumele sunt cele care spun povestea Râureni, așa că noi îți vom aduce mai departe această poveste.

Ne-am gândit să începem anul cu lista fructelor care te ajută să-ți detoxifici organismul. Deja ne-am obișnuit ca Sărbătorile de Iarnă să se transforme într-un maraton de mâncăre, care-de-care mai gustoasă, mai sofisticată și uneori, chiar periculoasă pentru organism. Așa că începutul de an poate fi un prilej bun pentru a-ți curăța organismul de toate toxinele strânse pe parcursul anului trecut, iar fructele și legumele îți vin întotdeauna în ajutor. După o dietă de două-trei zile care să conțină numai fructe și legume (crude sau sub formă de suc natural) te vei simți cu siguranță mult mai bine, îți vei recăpăta energia și îți vei detoxifia organismul de toate substanțele dăunătoare.

Astăzi am întocmit pentru tine o listă cu cele mai importante fructe care te pot ajuta să faci asta. Așteptăm cu drag și alte recomandări din partea ta de fructe pentru detoxifierea organismului.

Merele
Merele sunt fructe premiante atunci când vine vorba de detoxifierea organismului. Asta pentru că sunt foarte bogate în nutrienți și pectină, o fibră solubilă care te ajută să elimini elementele dăunătoare din organism, cum ar fi metalele. Dacă mai iei în calcul și că sunt extrem de gustoase, plini de vitamina C și pot fi ușor de găsit dacă ai avut grijă să-ți faci provizii din toamnă, de la livadă, atunci merele sunt alegerea perfectă pentru tine.

Gutuile
Cine s-ar fi gândit că gutuile nu sunt doar delicioase, ci și sănătoase? Fructele aurii care anunță sfârșitul toamnei sunt incluse pe lista fructelor numai bune pentru detoxifiere. Gutuile sunt bogate în fibre alimentare, ceea ce înseamnă că împiedică asimilarea grăsimilor dăunătoare, ajută la eliminarea colesterolului rău și la detoxifierea organismului. Așa că fugi numaidecât în cămară și fă-ți provizii cu fructele pe care le-ai cules astă-toamnă. Perele Nu putem include merele pe lista noastră fără a vorbi și despre suratele lor, perele. Fructe tomnatice pe care le poți cultiva în propria livadă, perele se înscriu și ele în categoria fructelor care ajută la detoxifiere datorită conținutului bogat de vitamina C și cupru. Totodată, perele au rolul de a reduce nivelul colesterolului și a elimina toxinele din sistemul digestiv.

Avocado
Un fruct despre care nu prea am mai vorbit până acum, care vine din țările îndepărtate și calde, avocado este, de asemenea, recomandat pentru detoxifiere. Fructele verzi și gustoase, folosite pentru bine-cunoscutul sos mexican guacamole, sunt bogate în fibre și antioxidanți care au grijă de ficatul tău. Pentru a obține efectul dorit, e nevoie să fie consumat în formă naturală și nu ca sos pentru diferite mâncăruri.

Lămâile
Una dintre cele mai recomandate soluții pentru detoxifiere este consumul de limonadă naturală care presupune stoarcerea lămâilor în apă. Un amestec răcoritor care te va ajuta numaidecât să îți cureți organismul. Iar pentru un gust și mai interesant poți adăuga puțin ghimbir sau poți înlocui lămâile obișnuite cu lime (lămâile verzi).

Grapefruit
Rămânem tot în familia citricelor pentru a include pe listă grapefruitul, un alt fruct de folos în dietele de detoxifiere. Principalul rol al grapefruitului este că ajută ficatul să-și facă treaba cât mai repede și cât mai bine, timp în care hrănește restul organismului cu nutrienții săi. În plus, este foarte bun atât sub formă de suc, cât și consumat ca atare.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG