Ce fructe şi legume te ajută să scapi de astenia de toamnă

Ce fructe şi legume te ajută să scapi de astenia de toamnă

3, 2, 1, toamnă!
A început cu câteva ploi zdravene și un soare din ce în ce mai timid. Pe lângă infuzia de culori aurii și arămii, toamna vine și cu astenia specifică: puțină nostalgie, puțină oboseală, condimentate cu atmosfera închisă de afară. Însă, și de data asta, mama-natură ne sare în ajutor, cu fructe şi legume care să aibă grijă de organismul tău și să-ți readucă energia pierdută. Iată o listă cu cele mai bune fructe și legume care să te ajute să scapi de astenia de toamnă:

Merele
Primele fructe de toamnă, merele sunt pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Pline de antioxidanți și vitamine, în special vitamina C, merele vor avea grijă de mintea ta și te vor ajuta să treci ușor peste stresul de peste zi.

Cartofii
Secretul cartofilor dulci nu este numai gustul lor deosebit, ci și conținutul bogat de vitamine. Vitaminele A și E pe care le găsești în aceste alimente îți vor aduce un plus de energie în fiecare zi.

Dovleceii
O altă legumă specifică toamnei, dovlecelul este plin de acizi grași și Omega 3 care îți ajută organismul în momente de oboseală. Sunt zeci de rețete cu dovlecel care îți pot fi pe plac: trebuie doar să-ți alegi o preferată și să te bucuri de gust și sănătate la pachet.

Acestea sunt doar trei dintre secretele noastre contra asteniei de toamnă. Ție ce îți place să faci pentru a depăși mai ușor această perioadă?

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG