Ce alimente te ajută să scapi de stres?

Ce alimente te ajută să scapi de stres?

Astăzi vorbim despre oboseală, despre stres și despre ce poți face pentru a-ți ajuta organismul să lupte cât mai bine cu ele.

Și ca întotdeauna, cel mai de încredere ajutor îl primim din partea mamei-naturi care ne răsfață cu bogățiile sale care mai de care mai potrivite pentru lupta cu oboseala. Iată o listă cu cele mai importante alimente antistres, cu drag din natură.

Fructele de pădure
Cine s-ar fi gândit că năstrușnicele se înscriu pe lista alimentelor antistres? Afinele, murele, zmeura îți fac deja ziua mai bună cu fiecare bobiță degustată. Însă ceea ce le face cu adevărat potrivite pentru eliminarea stresului de peste zi este conținutul lor bogat în vitamine, în special vitamina C care te ajută să-ți păstrezi mintea și organismul liniștit. Iar dacă ar fi să alegem dintre toate bunătățile din pădure, recomandarea noastră specială ar fi afinele pentru că au cel mai mare conținut de vitamine și antioxidanți și cel mai îndrăzneț și aromat gust.

Nucile
Pentru că sunt pline de acizi grași Omega 3 de care creierul nostru are nevoie pentru a face față provocărilor zilnice, nucile n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Și ce moment mai bun să mănânci nuci dacă nu direct din natură, de sub nucii scorțoși, pentru că tocmai ce a început perioada bătutului nucilor.

Migdalele
Nu la fel de ușor de găsit ca nucile, dar la fel de gustoase și sănătoase, migdalele se înscriu și ele pe lista alimentelor antistres. Fiecare sâmbure de migdală savurat te va face cu siguranță mai fericită. Asta pentru că migdalele sunt bogate în vitaminele B și E și magneziu care ajută organismul să producă serotonină, denumită de cercetători și ”hormonul fericirii”. Sfatul nostru la migdale este să le consumi cu grijă pentru că și un conținut mare de calorii.

Acestea sunt bunătățile din natură despre care știm că te vor ajuta să faci față stresului zilnic. Te invităm cu drag să le încerci și să împărtășești cu noi și alte alimente antistres pe care îți place să le consumi.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG