Castanele, fructele vesele ale toamnei și proprietățile lor benefice pentru sănătate

Castanele, fructele vesele ale toamnei și proprietățile lor benefice pentru sănătate

Pentru că suntem în plin sezon de recoltat, iar vremea mohorâtă de afară ne îndeamnă să căutăm noi motive de bucurie, am hotărât ca astăzi să vorbim despre cele mai vesele fructe ale toamnei. Rare și gustoase, dacă le alegi pe cele potrivite, castanele, căci despre ele e vorba, sunt cunoscute în popor ca cele mai vesele fructe ale toamnei atât datorită formei și întrebuințării lor, cât și datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre castane este că sunt de două feluri: castanele comestibile și cele necomestibile. Dacă pe cele necomestibile le găsești peste tot prin parcurile din orașe, cele comestibile cresc doar în anumite zone din România cum ar fi dealurile din jurul orașului Baia Mare. De acolo le recoltăm și noi pentru catifelatul piure de castane pe care îl poți găsi la raftul Râureni.

Un alt lucru mai puțin cunoscut despre castane este că, preparate în diferite forme, au numeroase beneficii pentru sănătate. Am întocmit pentru tine o listă cu cele mai importante. Castanele îți ridică nivelul de optimism Datorită numeroaselor vitamine și minerale pe care le conțin, castanele sunt recunoscute pentru efectele pozitive pe care le au asupra creierului. De aceea sunt recomandate bătrânilor și copiilor, dar și persoanelor care suferă de astenia de toamnă. În plus, un vechi obicei, spune că e bine să porți castane în buzunar pentru a te vindeca de dor.

Castanele te ajută să te menții ușoară
Spre deosebire de celelalte fructe oleaginoase, castanele au mult mai puține calorii și grăsimi, astfel că pot fi consumate cu încredere la dietă. Ai grijă însă să le consumi fierte sau sub formă de piure și nu prăjite pentru a-și păstra aceste proprietăți.

Castanele luptă împotriva anemiei
La fel cu te ajută cu optimismul, castanele te pot ajuta să lupți cu anemia, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale (vitaminele B6, E, C). Pentru această situație este recomandat piureul de castane, unul din singurele produse care păstrează intacte proprietățile fructelor chiar și prin tratament termic.

Castanele îți mențin tenul frumos
Pentru un ten frumos și fără imperfecțiuni, îți recomandăm un remediu natural pe bază de castane care nu are cum să dea greș. Un amestec de miez de castană și miere îți va faca fața mai catifelată și va înlătura toate imperfecțiunile.

Câte din proprietățile castanelor enumerate îți sună cunoscut? Dacă mai știi și altele, la fel de importante, te invităm cu drag să le împărtășești cu noi.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG