Cămara de toamnă de la Râureni

Cămara de toamnă de la Râureni

La Râureni, credem că bun din bun se face.

Din livadă și până în fabrică, alegem cele mai drăgăstoase fructe și legume, le așezăm cu grijă în lădițe și le conservăm cu cea mai mare pricepere. De aceea, în fiecare borcan vei regăsi gustul autentic al fructelor și legumelor de la noi de acasă, din inima Vâlcei.  

Magiun de prune
Din prune cărnoase și suculente, bine îndulcite în zonele de deal. Gustul delicat îl dau prunele bine coapte toamna, iar ceea ce îl face deosebit este lipsa zahărului.

Magiunul de prune de la Râureni nu conține zahăr, fiind preparat cu 320 g de fructe pentru 100 g produs finit.

Murături asortate în oțet
Gogonele, varză albă, gogoșari, gogoșari umpluți cu varză, conopidă, castraveți, morcovi, condimentate cu frunze de țelină, mărar, pătrunjel, câteva boabe de piper și boabe de muștar.

Amestecul de murături îți aduce gustul bun al legumelor culese din grădină, cu o tentă dulce-acrișoară și o combinație potrivită de condimente tradiționale.

Castraveti in otet Secretul murăturilor de castraveţi consta în alegerea legumelor potrivite: nici prea mici, nici prea mari, nici prea copţi, nici prea verzi, nici prea aproape de pământ, nici în bătaia soarelui. De aici vine gustul deosebit al castravetilor in otet de la Raureni.

Gogoșari tăiați în oțet
Murăturile de gogoşari sunt atât de gustoase pentru că folosim cei mai buni gogoşari: cărnosi, roşii ca focul şi crescuţi în gradină cu soare şi apă din belşug.

Zacuscă țărănească
Din vinete coapte, gogoșari, ceapă și tomate, zacusca tărănească de la Râureni este preparată după o rețetă ca la bunica acasă. Secretul este proporţionarea legumelor din compoziţie. Noi folosim cantitatea ideală din fiecare legumă proaspătă şi apoi le preparăm cu pricepere după rețete iscusite.

Tocană de legume
Proaspăt tăiate înainte de a fi pregătite, legumele își păstrează aroma specifică și mirosul îmbietor în fiecare linguriță de tocană. De nelipsit din cămara unei gospodine, Tocana de legume de la Râureni îi va surprinde până și pe cei mai mofturoși ai casei.

Ghiveci in bulion
Ardei, tomate, vinte, dovlecei, fasole verde, morcov, mazăre și un pic de verdeață. Așa obținem cel mai aromat ghiveci în bulion. Amestecul de legume și gustul dulceag al bulionului garantează oricând o masă copioasă.

Postat in Rețete cu suflet Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG