Cadouri cu drag, din inima naturii

Cadouri cu drag, din inima naturii

Fiindcă îți place să petreci mult timp în grădina ta și să te bucuri de armonia de culori și arome, astăzi ne-am gândit să te inspirăm în oferirea cadourilor direct din inima naturii. Ai o gradină mică pe balcon sau câteva jardiniere în fața geamului? Indiferent de locul în care cultivi legume sau fructe, mereu vei avea la îndemână lucruri pe care să le oferi cu drag alor tăi. Semințe sau bulbi care să îi bucure pe cei dragi și să îi inspire să aibă și ei propria lor grădină.

Plăcerea de a avea grijă de legumele sau fructele din grădină se îmbină și cu utilitatea acestora. Prospețime, sănătate, vitamine direct de la natură, de care te poți bucura la fiecare masă și cu care poți aduce fel de fel de arome mâncărurilor tale. În rețetele tale vei găsi inspirație din tot ce se întâmplă în grădină pe parcursul unui an: de la legume, fructe și până la verdețuri aromate. Iar toate acestea le poți transforma în cadouri cu suflet pentru prietenii tăi.

Oferă celor dragi daruri de la tine din grădină

• Ia câteva semințe de la culturile tale. Apoi, așează-le în punguțe de hârtie, pe care poți lipi etichete sau scrie de mână. O idee inedită este și să coși cu ac și ață punguța, la margini. Pe lângă semințele dăruite cu suflet, vei oferi și o punguță creată de tine, cu drag.

• Culege câteva roșii și oferă-le prietenilor, să se bucure de gustul lor autentic și prospețimea acestora. Le pot folosi în sosuri sau în salate, oferind oricărei rețete gusturi aromate, din grădină.

• Ia o cutiuță de lemn și pune în ea cât mai multe ierburi aromate. Te poți gândi să oferi cuiva o cutiuță cu ierburi numai bune pentru pregătirea unui fel de mâncare și să o numești “Cutiuța cu mirodenii din grădină pentru pastele tale”. Sau pentru orice alt fel de mâncare preferat de prietenii tăi. E un cadou inedit și util, care va aduce un zâmbet celor dragi.

Cadourile pe care le faci din ceea ce ai cultivat în grădina ta sunt cadouri din inimă, oferite cu drag alor tăi. Ei vor împărtăși cu tine plăcerea cultivării propriilor legume și se vor bucura să își crească micuța grădină cu semințe primite în dar. E o activitate care îmbină relaxarea, munca și lucrurile făcute cu suflet. Iar atunci când oferi din propria ta grădină, împarți cu cei dragi o mică parte din aceste lucruri.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG