Brownies cu dulceață de afine

Brownies cu dulceață de afine

Rețeta pe care ne-a pregătit-o astăzi Teo este un deliciu cu dulceață de afine catifelată și parfumată și ciocolată. De încercat cât mai curând și împărtășit impresiile cu noi :)

Brownies sunt negresele, însă nu cele pe care le știm noi în mod obișnuit. Adică brownies nu înseamnă un chec cu ciocolată, ci, mai degrabă un soufflé de ciocolată – au crustă deasupra, par coapte, însă la interior sunt moi.

Scoase fierbinți din cuptor merg perfect cu un glob de înghețată. Cele pe care le-am pregătit astăzi au chiar și dressing inclus pentru că am folosit dulceață de afine de la Râureni. Am ales dulceața de afine pentru textura sa fină și pentru că este incredibil de parfumată. Iar dacă gust o linguriță de dulceață Râureni și una pregătită de buni, nu simt nicio diferență, ceea ce este un lucru extraordinar pentru o dulceață.

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 200g ciocolată amăruie de bună calitate (80% cacao)
  • o lingura bună de cremă de alune
  • 120g unt
  • 120g zahăr tos
  • 3 ouă mari, separate
  • un borcan dulceață de afine Râureni

Pe lângă acestea, mai avem nevoie de o linguriță de unt pentru uns formele, 2 linguri zahăr pudră, vanilat și câte un glob de înghețată, opțional, pentru servit.

Ingrediente brownies cu dulceata de afine

Prima dată, încingem cuptorul la 200°C și ungem cu unt formele pe care le vom folosi. Puteți folosi ramekins (forme individuale) pentru soufflé-uri sau vase ceramice, așa cum am folosit eu. Punem pe fundul fiecărui vas un strat generos de dulceață de afine.

Preparare brownies cu dulceata de afine 1

Cu mixerul la viteză mare, amestecăm gălbenușurile și zahărul tos până obținem o cremă consistentă, în care zahărul nu se mai simte deloc. Separat, într-o crăticioară, la foc mic, punem ciocolata, untul și crema de alune, pe care le amestecăm cu telul până Turnăm crema de ciocolată peste crema de gălbenușuri și amestecăm bine. când se topește toată ciocolata și obținem o cremă lucioasă.

Preparare brownies cu dulceata de afine 2

Adăugăm albușurile, bătute spumă tare și un praf de sare. Spuma de albușuri se amestecă numai cu spatula, fără mixer, cu mișcări de sus în jos, de împăturire pentru a nu scoate aerul din compoziție. Turnăm apoi compoziția în forme, peste dulceața de afine, astfel încât vasul să fie trei sferturi plin.

Preparare brownies cu dulceata de afine 3

Punem formele într-o tavă și turnăm apă de jur-împrejur, până ajunge până la mijlocul vasului. Punem la cuptor pentru 18-20 de minute. Imediat ce le scoatem din cuptor, ornăm brownies cu zahăr pudră vanilat și cu un glob de înghețată. Trebuie să facem asta repede pentru că brownies sunt cele mai bune atunci când sunt fierbinți.

Să vă fie de dulce! :)

Brownies cu dulceata de afine

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG