Brioșe cu gem de prune

Brioșe cu gem de prune

Un moment dulce alături de cei dragi este o după-amiază de vineri în care le prepari ceva dulce, cu gemurile de la Râureni. Cel mai drag bun al nostru, dulcețurile și gemurile te vor surprinde cu gustul lor autentic de fruct, tare parfumat, cu o textură delicată. Pentru astăzi am ales gemul de prune și ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de brioșe. Te vei îndrăgosti de îndată de micile prăjiturele și de amestecul pufos și aromat.

De ce ai nevoie pentru rețetă:

  • 2 ceșcuțe cu făină
  • un sfert de ceșcuță cu germeni de grâu
  • jumătate de linguriță cu praf de copt
  • un vârf de sare
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • un iaurt degresat mic
  • 2 ouă
  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • câteva prune proaspete

Încălzește cuptorul.

Așează pe blatul din bucătărie 12 forme de brioșe.

Într-un castron mare, amestecă făina cu germenii de grâu, praful de copt și sarea. Separat, într-un castron de dimensiuni mai mici pune zahărul brun, iaurtul și ouăle. După ce ai obținut un amestec omogen în ambele castroane, adaugă-l pe cel de-al doilea în primul și amestecă din nou, până totul devine un aluat neted, cu o consistență potrivită.

Adaugă în aluatul proaspăt format gemul de prune.

Împarte aluatul în părți egale și toarnă-l în cele 12 forme de brioșe, până la jumătate.

Pune-le la cuptor și lasă-le pentru aproximativ 20 de minute, până capătă o culoare frumoasă, arămie.

După ce ai oprit cuptorul, pune brioșele pe o farfurie și adaugă deasupra câteva feliuțe de prune proaspete, pentru un gust intens de fruct.

Servește-le cu drag alor tăi și bucurați-vă de o vineri drăgăstoasă în familie.

Poftă bună! Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×