Easter bunny ears cupcakes cu dulceață de cireșe

Easter bunny ears cupcakes cu dulceață de cireșe

 

12 porții

Ingrediente

 

MUFFINS:

150g făină

1 1/4 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare

115g unt, la temperatura camerei

115g zahăr

2 ouă, la temperatura camerei

2 lingurițe extract de vanilie

120ml lapte bătut sau kefir, la temperatura camerei

 

GLAZURĂ:

170g ciocolată albă, tăiată

230g unt, la temperatura camerei

240g zahăr pudra

60ml smântână lichidă pentru frișcă

1 linguriță extract de vanilie

1/8 linguriță sare 

 

DECOR:

Dulceață de cireșe, cireșe confiate, cimbrișor, urechi de ciocolată cu lapte. 

 

Instrucțiuni

MUFFINS:

Preîncălziți cuptorul la 180C și tapetați o tavă de brioșe/muffin cu forme de brioșe.

Într-un castron mediu, amestecați făina, cu praful de copt și sarea.

În castronul unui mixer electric, bateți untul și zahărul la viteză medie-mare 5 minute până când amestecul cremos.

Adăugați ouăle unul câte unul, bătând bine la fiecare adăugare. Adăugați apoi vanilia.

Reduceți viteză mixerului la mediu și adăugați amestecul de făînă în 2 șarje, alternând cu laptele bătut, amestecând pentru a încorpora la fiecare adăugare. 

Împărțiți aluatul umplând 2/3 din capacitatea fiecărei brioșe.

Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. 

Lăsăți-le să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar de sârmă și răciți-le la temperatura camerei înainte de a le decora.

 

GLAZURĂ:

Se topește ciocolată albă la bain-marie pe aragaz, sau pur și simplu folosiți cuptorul cu microunde. Lăsăți ciocolată să se răcească puțîn.

Într-un castron mediu, bateți untul la viteză medie timp de 1 minut. Adăugați încet zahărul de cofetărie și mixati pentru a încorpora.

Amestecați în crema ciocolată albă răcită până când se combină.

Adăugați smântâna, extractul de vanilie și sarea. Bateți timp de 1 minut până când se combină. Transferați crema într-un pos și dați la frigider.

 

DECOR:

Decorați cupcakesurile cu crema de ciocolată albă peste care puneți cireșe confiate și urechile de ciocolată. Presărați cu dulceață de cireșe pentru o explozie de gust.

Adăugați cimbrișor proaspăt pentru a completă decorul și aromele.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG