12 porții
Ingrediente
MUFFINS:
150g făină
1 1/4 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
115g unt, la temperatura camerei
115g zahăr
2 ouă, la temperatura camerei
2 lingurițe extract de vanilie
120ml lapte bătut sau kefir, la temperatura camerei
GLAZURĂ:
170g ciocolată albă, tăiată
230g unt, la temperatura camerei
240g zahăr pudra
60ml smântână lichidă pentru frișcă
1 linguriță extract de vanilie
1/8 linguriță sare
DECOR:
Dulceață de cireșe, cireșe confiate, cimbrișor, urechi de ciocolată cu lapte.
Instrucțiuni
MUFFINS:
Preîncălziți cuptorul la 180C și tapetați o tavă de brioșe/muffin cu forme de brioșe.
Într-un castron mediu, amestecați făina, cu praful de copt și sarea.
În castronul unui mixer electric, bateți untul și zahărul la viteză medie-mare 5 minute până când amestecul cremos.
Adăugați ouăle unul câte unul, bătând bine la fiecare adăugare. Adăugați apoi vanilia.
Reduceți viteză mixerului la mediu și adăugați amestecul de făînă în 2 șarje, alternând cu laptele bătut, amestecând pentru a încorpora la fiecare adăugare.
Împărțiți aluatul umplând 2/3 din capacitatea fiecărei brioșe.
Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăți-le să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar de sârmă și răciți-le la temperatura camerei înainte de a le decora.
GLAZURĂ:
Se topește ciocolată albă la bain-marie pe aragaz, sau pur și simplu folosiți cuptorul cu microunde. Lăsăți ciocolată să se răcească puțîn.
Într-un castron mediu, bateți untul la viteză medie timp de 1 minut. Adăugați încet zahărul de cofetărie și mixati pentru a încorpora.
Amestecați în crema ciocolată albă răcită până când se combină.
Adăugați smântâna, extractul de vanilie și sarea. Bateți timp de 1 minut până când se combină. Transferați crema într-un pos și dați la frigider.
DECOR:
Decorați cupcakesurile cu crema de ciocolată albă peste care puneți cireșe confiate și urechile de ciocolată. Presărați cu dulceață de cireșe pentru o explozie de gust.
Adăugați cimbrișor proaspăt pentru a completă decorul și aromele.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele