Briose cu dulceață de căpșuni și brânză proaspătă

Briose cu dulceață de căpșuni și brânză proaspătă

Un sfârșit de săptămână prelungit aduce și mai multe mese împreună cu cei dragi. Fie că petreci o după-amiază cu familia sau o seară cu prietenii, pregătește-te să îi surprinzi cu un deliciu gustos, numai bun pentru a aduce buna-dispoziție la masă. Din câteva ingrediente și cu un borcănaș drăgăstos de la Râureni, poți prepara un dulce de te lingi pe degete.

Iar pentru că astăzi este vineri și deja te-am obișnuit cu rețeta noastră, ne-am gândit să îți pregătim ceva vesel, de sărbătoare: Brioșe cu dulceață de căpșuni și cremă de brânză.  

Ai nevoie de:

  • făină
  • zahăr
  • praf de copt
  • sare
  • cacao
  • lapte
  • ouă
  • colorant alimentar de culoare roșie
  • zahar vaniliat
  • brânză proaspătă
  • unt
  • dulceață de căpșuni

Încălzește cuptorul.

Pentru brioșe

Pregătește hârtiuțele, formele de brioșe sau tava specială.

Într-un bol de dimensiuni potrivite, amestecă făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Alături, într-un castron mai mare pune laptele, ouăle, colorantul alimentar și vanilia și amestecă totul bine cu un mixer.

Toarnă un pic din conținut în formele de brioșe, adaugă o linguriță cu dulceață de căpșuni și apoi din nou amestec.

Pune-le la cuptor, la copt și apucă-te de topping.

Pentru topping

ntr-un bol mai mare pune crema de brânză, untul și vanilia și amestecă până obții un conținut cu aspect neted, fin. Adaugă un pic de zahăr și bate din nou, până conținutul usor și pufos.

După ce scoți din cuptor brioșele, adaugă toppingul. Pentru un gust intens de căpșuni, poți tăia câteva căpșuni proaspete alături pe farfuriuță, când le servești alor tăi.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG