Ingrediente:
BEZEA:
4 albușuri de ouă, la temperatura camerei
un vârf de cuțit de sare
200g zahăr pudra
CREMA DE FRIȘCĂ CU IAURT:
1 borcan dulceață de coacăze
200 ml smântână lichidă 35% grăsime
100g iaurt
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță coajă de portocală rasă
1 păstaie de vanilie
PENTRU A DECORA: mentă, crenguțe de rozmarin
Instrucțiuni:
Puneți albușurile și sarea într-un bol mare și mixați pe treaptă mică a mixerului până când se formează o spumă tare.
Adăugați zahărul pudra, câte 2-3 linguri pe rând, și mixați din nou, pentru a se încorpora. Măriți treaptă de viteză spre mediu și mixati până când bezeaua devine lucioasă și densă, aproximativ 8-10 minute.
Între timp încingeți cuptorul la 120°C și puneți o foaie de copt pe o tavă mare.
Cu ajutorul a două linguri, aranjați bezeaua în tavă sub formă unei coronițe cu diametrul exterior de aproximativ 22 cm, lăsând centrul gol.
Dați tava la cuptor și coaceți bezeaua pentru 1 ora și 30 de minute.
Opriți cuptorul și lăsăți bezeaua sa se răcească în el cu ușa închisă. Când s-a răcit complet, puneți-o cu grijă pe un platou.
Într-un bol mare, puneți smântână împreună cu zahărul, bobițele de vanilie din păstaie și coajă de portocală. Bateți cu ajutorul unui mixer până când devine frișcă.
Adăugați iaurtul și mixati pe treaptă mică până când acesta este încorporat complet, aproximativ 30 sec. Apoi țineți-o la frigider până când o veți folosi.
Ansamblati Pavlova doar înainte de a fi servită pentru a-și păstra formă frumoasă.
Ornați coroniță de bezea cu crema de frișcă și iaurt, apoi puneți dulceață de coacăze, fructe proaspete din belșug și mentă.
Serviți imediat!
Poftă bună!
Postat in Toate articolele