Beneficiile măceșelor, unele din fructele cele mai sănătoase ale toamnei

Beneficiile măceșelor, unele din fructele cele mai sănătoase ale toamnei

Toamna ne bucurăm de măceșe. La Râureni, le alegem pe cele cu gust fin, parfum delicat și textură catifelată. Apoi preparăm unul dintre cele mai surprinzătoare produse de pe raftul nostru, Pasta de măceșe. Cunoscută pentru gustul dulce-acrișor și puțin înțepător, pe cât de gustoasă, atât de bună este pentru tine. Beneficiile măceșelor pentru sănătate fac din aceste fructe preferatele noastre pe timp de toamnă.

De ce e bine să consumăm măceșe?

Bogate în vitamina C.
Măceșele sunt fructele tomnatice cu cel mai mare conținut de vitamina C. Chiar mai mare decât citricele. Vor avea grijă să te țină departe de răceli, întărindu-ți imunitatea. Planul vitaminei C este Fără hapciu cât e toamna de lungă.

Bogate în vitamina B1 și B2
Măceșele conțin vitaminele B1 ș B2, cele care au grija cea mai mare de organismul tău, mai ales pe timp de toamnă. Sunt cele care te vor ajuta să asimilezi ușor restul de vitamine sau minerale în organism.

Bogate în minerale.
Fierul și magneziul din măceșe îți dau forță. Un ceai de măceșe dimineața, înainte de a pleca de acasă, te va ajuta să îți păstrezi puterile, energia și răbdarea. Nimic nu te va da înapoi de la a-ți îndeplini ceea ce îți planifici zi de zi.

Ai grijă de sănătatea ta și fă-ți un obicei din a face cât mai multe combinații cu măceșe. Folosește pasta în prăjituri, prepară un ceai din câteva măceșe sau folosește-le în sosul pentru fripturi, mâncăruri. Te vor surprinde cu gustul bun, dar îți vor asigura și necesarul de vitamine și minerale.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG