Beneficiile căpșunilor, fructele drăgăstoase ale lunii mai

Beneficiile căpșunilor, fructele drăgăstoase ale lunii mai

Pentru că vine vremea lor, hai să vorbim despre beneficiile căpșunilor, fructele drăgăstoase ale lunii mai. Micuțele roșioatice au un gust tare bun. Te cuceresc de îndată cu forma, textura și parfumul lor. Fie că le consumi ca atare sau le folosești la prepararea prăjiturilor, căpșunile sunt fructele preferate ale întregii familii.

După mure, afine și zmeură, căpșunile sunt fructele perfecte pentru sănătatea ta. Iată o listă cu câteva dintre beneficiile acestora:  

Conținut ridicat în vitamina C

Căpșunile sunt printre fructele cu cel mai mare conținut de vitamina C. Un castron cu căpșuni pe zi îți crește imunitatea și te protejează de răcelile ușoare de sezon. Vei scăpa de astenie și te vei odihni mai bine seara.

Conținut bogat de minerale

Datorită conținutului bogat de minerale, căpșunile te vor ajuta să te pui mai repede pe picioare după perioade reci, friguroase. Fie că le consumi ca atare sau în sucuri naturale, roșiaticele fructe sunt aliatul perfect pentru o primăvara veselă.

Conținut redus de calorii

Perfecte pentru orice dietă, căpșunile au o valoare calorică mică. Excelente pentru dieta de primăvară, roșiaticele fructe pot fi folosite în orice parte a zilei. Poți începe dimineața cu un castron cu căpșuni, le poți servi la gustarea dintre mese sau seara, când vrei să mănânci ceva ușor, dar gustos.

Ne bucurăm de căpșuni în lunile mai-iunie, atunci când apar primele fructe la piață. Le poți consuma de îndată sau păstra la congelator, pentru că nu își pierd din proprietățile nutritive. Orice gustare cu căpșuni te răsfață cu gustul bun de fruct și are grijă de sănătatea ta.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG

×