Bănuți cu dulceață de zmeură

Bănuți cu dulceață de zmeură

Astăzi, Teo ne-a pregătit o rețetă năstrușnică: bănuți cu dulceață de zmeură Râureni. Micuți, frumos rumeniți, colorați, bănuții sunt un deliciu care va aduce zâmbete tuturor membrilor familiei. Te invităm cu drag să o încerci și să împărtășești și cu noi experiența :)

Bănuții cu dulceață de zmeură sunt, de fapt, niște biscuiți de casă fragezi și aromați, care merg foarte bine cu un pahar de lapte cald sau o cană de ceai.

Ingrediente pentru 40 de bucăți:

  • 300g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • o linguriță scorțișoară
  • un vârf de cuțit sare
  • 200g unt gras
  • 100g zahăr
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • un galbenuș
  • dulceață de zmeură Râureni

Ingrediente banuti cu dulceata zmeura

Dintre toate tipurile de dulceață de pe raftul Râureni, dulceața de zmeură mi se pare că se potrivește cel mai bine pentru biscuiții de casă, mai ales în combinație cu scorțișoară. Mi se pare că are textura numai bună pentru a frăgezi bănuții, ca să nu mai zic de parfumul delicat al bobițelor de zmeură.

Mai întâi, amestecăm cu mixerul, la viteză mare, untul ținut la temperatura camerei, cu zahărul și zahărul vanilat până obținem o spumă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Punem apoi gălbenușul și amestecăm la final făina, cernută împreună cu praful de copt, sarea și scorțișoara.

Pregatire banuti cu dulceata de zmeura

Amestecăm cu mixerul 1-2 minute sau până avem un aluat omogen, care se dezlipește ușor de pe pereții vasului. Învelim aluatul în folie alimentară și îl ținem o oră la frigider. Apoi, facem biluțe de aluat, mai mici decât o minge de ping-pong, pe care le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele pentru a nu se lipi la copt atunci când se întind. Apăsăm cu degetul fiecare biscuit pentru a-i face o adâncitură în mijloc, pe care o umplem apoi cu dulceața de zmeură. Punem bănuții la cuptor pentru aproximativ 12 minute sau până când se rumenesc ușor. La cuptor, dulceața parfumată va aroma tot bănuțul și se va carameliza puțin pentru un gust surprinzător.

Pregatire banuti cu dulceata de zmeura Raureni

Iată și câteva sfaturi utile pentru rețetă :):

Biscuiții sunt încă moi când îi scoatem din cuptor, însă, pe măsură ce se răcesc se întăresc, așa că e indicat să îi lăsam să se răcească pe un gratar de bucătărie până ajung la temperatura camerei. Între timp, putem pune la cuptor a doua tavă. Atenție însă, pe măsură ce cuptorul se încinge tot mai mult, de la o tură de biscuiți la alta, trebuie ținuți din ce în ce mai puțin la cuptor. De exemplu, eu i-am copt pe toți în patru ture, iar la ultima a fost nevoie de doar opt minute.

Să vă fie de bine!

Banuti cu dulceata de zmeura Raureni

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG