Alimentele cu inulină și rolul lor în dietă

Alimentele cu inulină și rolul lor în dietă

Inulina este un produs tot mai des întâlnit în componența alimentelor (făinoase, dulciuri, deserturi din fructe etc.) ca înlocuitor pentru zahăr. Un compus natural pe care îl putem găsi în diferite fructe și plante, inulina este, totodată și cel mai important dar pe care ni-l oferă planta de cicoare, așa cum am mai discutat într-un post anterior. Putând fi extrasă din rădăcinile plantei de cicoare, inulina este recunoscută pentru beneficii de sănătate pe care ți le asigură.

Astăzi însă, ți-am pregătit câteva informații despre rolul inulinei în diete, pentru că una din principalele sale caracteristici este aceea că te ajută să te menții ușoară, fiind recomandată în orice fel de dietă. Care este secretul?

Sunt trei ingrediente care recomandă inulina pentru dieta ta:

Primul este legat de efectul pe care îl are asupra organismului. Astfel, odată mâncată, inulina produce o stare de sațietate, reducând pofta de mâncare și nevoia de a-ți completa masa obișnuită cu alte dulciuri sau produse alimentare. Studiile au arătat că persoanele care consumă inulină slăbesc mult mai ușor prin comparație cu cele care nu au inclus inulina în alimentația lor.

Cel de-al doilea se referă la rolul pe care îl are inulina în organism. Una din funcțiile sale este aceea de a ușura asimilarea calciului de către organism, întărindu-ți astfel oasele. Și cum știm că organismul la dietă este destul de slăbit, inulina poate fi plusul de energie de care ai nevoie.

Cel de-al treilea argument pe care l-am inclus pe listă este legat de rolul de prebiotic al inulinei. Prebioticul este o substanță care hrănește bacteriile bune din sistemul digestiv, ajutând la păstrarea sănătății sistemului digestiv și la o bună digestie.

Acestea sunt doar trei dintre beneficiile pe care ți le oferă inulina, tocmai de aceea își recomandăm să încerci produsele care o au în componență nu numai atunci când urmezi o dietă, ci și în viața de zi cu zi.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG