7 mici secrete din bucătărie de ținut minte

7 mici secrete din bucătărie de ținut minte

Câte bucătării atâtea secrete. Unele sunt legate de păstrarea fructelor și legumelor, altele de cum poți obține mâncăruri aspectuoase. Unele sunt moștenite de generații, pe altele le afli din mers. Dar toate sunt binevenite atunci când vrei să surprinzi cu preparatele tale ;)

Astăzi ne-am gândit la câteva mici trucuri care îți vor ușura timpul petrecut în bucătărie și te vor ajuta să obții mereu mancaruri delicioase:

• Ține fructele departe de frigider pentru a le menține prospețimea. Merele, portocalele, perele sau bananele nu necesită temperaturi scăzute pentru a-și păstra frăgezimea. Ținute în frigider, fructele își pierd din vitamine, dar și din gustul aromat și parfumat. De aceea îți recomandăm să le păstrezi într-o lădiță de lemn în cămară.

• Bananele au nevoie de un tratament special de păstrare. Dacă vrei să te bucuri mereu de banane proaspete, evită să le așezi într-un bol alături de alte fructe. Mai egoiste din fire, bananele se vor strica mai repede și dăuna și altor fructe dacă sunt păstrate împreună.

• Folosește un strop de ulei de măsline pentru un gust desăvârșit. La fel ca sarea-n bucate, uleiul de măsline face minuni în bucătărie. Un alt secret bine păstrat este lămâia, care oferă arome încântătoare.

• Pentru forme inedite, folosește instrumente de gătit inedite. Taie ciupercile cu instrumentul de bucătărie folosit pentru tăiatul ouălor. Astfel vei obține felii de ciuperci perfecte, numai bune de impresionat oaspeții. La fel poți proceda și cu bucățile de mozarella.

• Apa rece păcălește chiar și cea mai încăpățânată ceapă. Poți scăpa de lăcrimat atunci când tai ceapa cu un truc simplu. Înainte de a te apuca de gătit, lasă ceapa într-un bol cu apă rece pentru câteva minute. Astfel îți vei proteja ochii de lacrimile nedorite.

• Apa rece revigorează zarzavatul veșted. Un zarzavat veșted își poate recăpăta prospețimea dacă îi vei lăsa câteva minute într-un bol cu apă rece. Te va ajuta și o lingură de oțet adăugată în bolul cu apă.

• Rapiditatea înseamnă mai multe vitamine și gust mai bun. Odată spălate și tăiate mărunt, legumele trebuie puse în mâncare cât de repede. Lăsate mai mult timp, ele își vor pierde din proprietăți și vitamine.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG