7 fructe ce nu trebuie să lipsească din alimentația femeii

7 fructe ce nu trebuie să lipsească din alimentația femeii

Bună-dispoziție, optimism, puțină mișcare și o alimentație sănătoasă – acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-ți face fiecare zi mai frumoasă și întreaga viața.

Dacă de primele trei poți avea grijă singură, pentru ultimul ingredient te poți baza mereu pe ajutor din partea mamei-naturi. Cu darurile sale cele mai de preț, fructele și legumele, mama-natură te poate ajuta să-ți construiești o alimentație echilibrată care să-ți ofere toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău. Pentru a-ți fi mai ușor să alegi bunătățile de care are nevoie organismul tău, am întocmit pentru tine o listă cu cele șapte fructe care nu ar trebui să lipsească din alimentația unei femei.

1. Merele
Chiar dacă nu vorbim despre merele de aur din poveste, fructele tomnatice sunt la fel de bune pentru organismul tău datorită conținutului mare de antioxidanți care te ajută să lupți împotriva bolilor sistemului respirator.

2. Nucile
Nucile sunt un sprijin de nădejde pentru creieri și te ajută să treci ușor peste grijile de peste zi. Toate acestea datorită conținutului mare de Omega 3. Totodată, ceaiurile din nuci sunt recunoscute și pentru proprietatea de a calma tusea.

3. Murele
Unele dintre cele mai jucăușe fructe de pădure, murele sunt recomandate pentru alimentația ta pentru că au un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine care îți întăresc organismul. Pe lângă asta, au gust delicios în orice combinație.

4. Afinele
Afinele fac parte tot din categoria fructelor de pădure care nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Fructele cu unul din cele mai mari conținuturi de antioxidanți, afinele te ajută să-ți tonifici organismul și să lupți împotriva bătrâneții. Ceea ce este bine de știut despre afine este că ele se păstrează foarte bine înghețate, așa că poți congela câteva caserole de pe timpul verii pentru a le savura în anotimpul rece.

5. Cireșele
Fructe cu un conținut ridicat de apă, aproape 70%, cireșele te ajută se te menții ușoară pe timpul verii. Adaugă cireșe dietei tale zilnice și nu vei mai avea nicio problemă în păstrarea greutății. În plus, cireșele au și alte proprietăți care ajută la păstrarea unei inimi sănătoase și încetinirea procesului de îmbătrânire.

6. Căpșunile
Inimioare delicioase, căpșunile sunt printre cele mai ușoare fructe de vară, cu un conținut de numai 28kcal. Căpșunile nu trebuie să lipsească din alimentația ta pe timpul verii pentru că te mențin ușoară și îți oferă necesarul de vitamine și antioxidanți.

7. Gutuile
Nu puteam încheia lista fără a include fructele preferate ale toamnei. Pentru că sunt bogate în vitaminele A, B și C, potasiu, fosfor și magneziu, gutuile îți întăresc sistemul imunitar și te feresc de strănuturile atât de întâlnite în sezonul rece.

Pentru că sunt ultimele la recolta de toamnă, gutuile încheie și lista fructelor ce nu ar trebui să lipsească din alimentați ta. Așteptăm cu drag și alte sugestii de fructe pe care le putem găsi pe lista ta cu preferate.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG