5 motive să mănânci gutui

5 motive să mănânci gutui

Nu-i vorba de culoare, deși galben-auriu ca la gutuile din grădină rar ne este dat să mai vedem în natură. Și nu-i vorba nici de gust, deși gustul dulce-amărui și puțin acid n-are cum să nu-ți fie pe plac. Astăzi vorbim despre sănătate – cinci beneficii pe care le au gutuile asupra sănătății tale.

Fructe de seamă în coșul de toamnă, gutuile nu sunt numai gustoase, parfumate și catifelate, ci și de ajutor pentru sănătatea organismului tău. Iată care sunt cele cinci motive pentru care ar trebui să te bucuri de gutuile tomnatice.

1. Gutuile te feresc de răceală
”Hapciu! Hapciu! Hapciu!” și nici nu a început bine toamna. Pentru a evita răcelile de sezon, consumă în fiecare zi cel puțin o gutuie. Pentru că sunt bogate în vitaminele A, B și C, potasiu, fosfor și magneziu, gutuile îți întăresc sistemul imunitar și te ajută să scapi de ”hapciu”-urile nedorite.

2. Gutuile te păstrează tânără
Cercetările recente au demonstrat că gutuile sunt bogate în antioxidanți, un ajutor de încredere în lupta contra bătrâneții. Introduse zilnic în dieta ta, gutuile îți vor păstra organismul tânăr și-l vor ajuta să lupte cu provocările zilnice.

3. Gutuile te mențin ușoară
Gutuile nu trebuie evitate în curele de slăbire și asta pentru că au un conținut acid, mai mare decât fructele obișnuite, care te va ajuta să ataci grăsimile acumulate în corp de-a lungul timpului.

4. Gutuile îți protejează inima
Buna-dispoziție nu este singura care-ți face inima sănătoasă. Mai ai nevoie de mișcare și o alimentație sănătoasă. Include și gutuile în alimentația ta, iar vitamina C pe care o conțin va îți va proteja inima.

5. Gutuile luptă împotriva anemiei
Atunci când organismul tău este deja slăbit, vitamina C din gutui te poate ajuta să-ți recapeți forțele. Pentru aceasta, îți recomandăm să faci o cură de gutui pentru o perioadă mai lungă de timp sau să încerci o tinctură pregătită în casă.

Cinci motive să alegi galben. Cinci motive să alegi gutuile. Acestea sunt recomandările noastre. Tu ce motive ai pentru a încerca fructele de toamnă?

Postat in Sănătate din livadă Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG