5 moduri de a te bucura de cireșe

5 moduri de a te bucura de cireșe

Pentru că sfârșitul lunii mai este al fructelor gustoase, astăzi ne-am gândit să te inspirăm cu 5 moduri de a te bucura de cireșe. Nu preparăm fructele, le păstrăm proaspete, pentru a savura pe îndelete gustul lor bun. Fie ca atare, direct din castron, alături de câteva lingurițe cu înghețată sau chiar și în salate, orice ai alege, te vei reîndrăgosti de aroma deosebită a cireșelor.  

Mini cheesecake cu toping de cireșe proaspete

Nu îți trebuie multe ingrediente. Ai nevoie doar de câțiva biscuiței digestivi, de cremă de brânză și câteva cireșe proaspete. După ce ai preparat blatul și umplutura, presară deasupra cireșele, curățate de codițe și fără sâmburi, tăiate pe din două sau chiar în bucățele mai mici. E un desert delicios sau o gustare de după-amiază, când ai nevoie doar de gustul răcoritor al fructelor.

Salată cu cireșe, pui la grătar, rucola și brânză

Chiar dacă combinația îți poate părea un pic pretențioasă, merită încercată. Taie câteva frunze de salată, adaugă rucola, pieptul de pui la grătar, tăiat bucățele mai mici, iar apoi adaugă cubulețe de brânză de capră sau oaie, un pic mai sărată. La final, în loc de roșii, folosește un pumn de cireșe proaspete, curățate de codițe și sâmburi și tăiate în jumătate. Te vei îndrăgosti de bogăția de arome și gustul bun al salatei.

Cireșe proaspete direct din castron

Când nu ai timp să prepari ceva, dar ai vrea să te bucuri de gustul proaspăt și bun al cireșelor, spală câteva și consumă-le ca atare. Nimic nu se compară cu bucuria pură de a mânca cireșe direct din castron. Un răsfăț bun pentru orice moment al zilei.

Tartă cu cireșe proaspete

Prepară repede o tartă din ingrediente fresh. Când e gata, adaugă câteva cireșe proaspete, care vor da un gust deosebit tartei. O poți servi alături de un pahar cu sirop de cireșe cu gheață, pentru a intensifica gustul de fruct. Cu așa o gustare te gândești deja la vară. Yummy.

Cireșe proaspete cu înghețată

Fie că alegi vanilie sau ciocolată, înghețata va căpăta un gust special dacă îi adaugi câteva cireșe proaspete. O combinație potrivită pentru după-amiezile călduroase sau serile în care ai nevoie de un răsfăț fructat.

Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale. Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG