5 idei de gustări dulci, simplu și ușor de pregătit

5 idei de gustări dulci, simplu și ușor de pregătit

Pentru că am avut deja primele zile de ninsoare, iar timpul trece din ce în ce mai greu, zilele sunt tot scurte și mai mohorâte, ne-am gândit să te înveselim astăzi cu câteva sugestii de gustări dulci pe care le poți avea la îndemână sau prepara ușor și rapid în orice moment ;)

1. Compot de piersici
Ușor și delicios, compotul de piersici poate fi un răsfăț dulce numai bun pentru un plus de energie dis-de-dimineață. Recomandarea noastră este să alături compotului și fructelor din compot și o felie de gem cu unt și vei avea energie pentru întreaga zi.

2. Salată de fructe
Iată o rețetă simplă pe care o poți pregăti în doar câteva minute. Ai nevoie doar de două piersici, un strugure, două-trei căpșuni și câteva vișine din compot. Iar pentru un plus de dulce, poți adăuga câteva lingurițe de frișcă dulce.

3. Amestec de nuci și migdale
Un amestec gustos și sănătos, nucile și migdalele sunt perfecte pentru o gustare rapidă și sănătoasă. Ți le recomandăm pentru zilele foarte aglomerate la birou când simți nevoia de ”ceva dulce pentru ronțăit”. Preparat în casă, amestecul poate fi îmbunătățit cu 1-2 lingurițe de miere.

4. Mini-tarte cu fructe
Știm că, de obicei, prăjiturile nu sunt recomandate pentru dietă. Dar dacă sunt făcute în casă și sunt și în variantă mini, atunci cu siguranță poți face o excepție. Recomandarea noastră este să încerci mini-tartele cu fructe. Sunt ușor de făcut î și delicioase și sunt întotdeauna o pată frumoasă de culoare la orice masă.

5. Clătite cu magiun de prune
Ultima gustare pe care am inclus-o pe lista noastră, este o gustare mai tradițională care sigur îți va aduce aminte de diminețile de duminică petrecute la țară. Cu blat pufos și magiun catifelat de prune, clătitele pregătite de tine vor strânge toată familia la masă. Iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un gust deosebit, adaugă și câteva nuci pisate în magiun înainte de a-l pune pe clătite. Îți garantăm că va fi delicios.

Acestea sunt recomandările noastre pentru gustări dulci, simplu și rapid de pregătit.

Ție ce-ți place să prepari atunci când ai poftă de ceva dulce? :)

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG