5 idei de preparate delicioase cu gem

5 idei de preparate delicioase cu gem

Caise, piersici, prune sau cireșe – orice fruct cu pulpă zemoasă și delicioasă poată fi transformat într-un gem gustos și sățios de care să te bucuri pe tot parcursul anului. Și pentru că gemul pe pâine cu ceai sau lapte cald nu este singura variantă în care te poți bucura de gem, am întocmit astăzi pentru tine o listă cu cinci idei de preparate delicioase cu gem.

Te invităm să ne povestești pe care le-ai încercat și cum ți s-au părut sau să împărtășești cu noi și alte idei de preparate cu gem.

1. Tartă cu gem de caise
Acum ceva timp, ne-am bucurat de o rețetă de tartă cu gem de caise pe care ne-a pregătit-o special Teo de la Teo’s Kitchen. Tarta cu gem de caise este printre cele mai delicioase preparate cu gem datorită amestecului de sățios și gustos. În plus, e foarte ușor de preparat în casă, în orice moment.

2. Gogoși cu gem de vișine
Pufoase, gustoase și gata în numai câteva minute, gogoșile cu gem de vișine sunt desertul perfect atunci când pofticioșii din familie te iau prin suprindere. Pentru cei mai îndrăzneți, poți chiar amesteca gemul din mijloc cu puțină miere sau cremă de ciocolată.

3. Înghețată cu iaurt și gem de căpșuni
O idee numai bună pentru zilele călduroase de vară, înghețata din iaurt cu gem de căpșuni este alegerea sănătoasă și delicioasă pentru întreaga familie. Într-adevăr, necesită puțin mai mult efort din partea ta, dar sigur zâmbetele și mulțumirile pe care le vei primi la sfârșit vor fi meritat efortul.

4. Clătite cu magiun de prune și nucă
Poate cea mai simplă și mai la îndemână rețetă, clătitele cu magiun de prune și nuci pisate nu au cum să lipsească din meniul familiei tale. Zdrobește câțiva sâmburi de nucă, adaugă magiunul 100% fruct de la Râureni și pregătește-te să suplimentezi cu cel puțin o porție pentru toți cei prezenți la masă ;).

5. Cornulețe cu gem de căpșuni
Demult, știam că iarna năprasnică se apropie atunci când bunica scotea din cuptorul sobei prima tavă de cornuțele cu gem. Unele mai mici, altele mai mari, unele arse la colțuri, altele dimpotrivă, abia pătrunse, însă toate delicioasă cât să te lingi pe degete. Astăzi nu ai nevoie neapărat de iarnă pentru a face câteva cornulețe de casă. Iar gemul de căpșuni, catifelat și aromat este perfect pentru umplutură.

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG