5 fructe de vară care te mențin ușoară

5 fructe de vară care te mențin ușoară

Gustar a trecut aproape jumătate, dar soarele nu pare să-și facă bagajele curând, semn că încă ne mai putem bucura din plin de căldura și de bună-dispoziția verii, dar și de fructele specifice anotimpului. Alintate din plin de razele soarelui și răcorite de ploi călduțe, fructele de vară sunt perfecte pentru gustarea zilnică – un desert sănătos și delicios în același timp.

Și pentru că știm că pe parcursul verii cauți fructe ușoare, care să te ajute să te menții în formă, ți-am pregătit o listă cu cinci astfel de fructe. Ce au în comun? Sunt ușoare, delicioase, cu puține calorii, colorate și pot fi culese oricând direct din natură.

Căpșunile
Inimioarele roșiatice sunt printre cele mai ușoare fructe de vară, cu un număr foarte mic de calorii (28 kcal), așa că te poți bucura de ele fără grijă. În plus, căpșunile sunt recunoscute și pentru vitamina C și antioxidanții care-ți păstrează inima sănătoasă.

Afinele și murele
Afinele și suratele lor murele se înscriu și ele pe lista fructelor ușoare de vară. Deși se lasă mai greu culese, fructele de pădure sunt perfecte pentru o dietă ușoară pentru că au puține calorii și sunt pline de vitamine și antioxidanți. Recomandarea noastră este să le culegi dis-de-dimineață când încă nu s-au scuturat bine de rouă ca să te bucuri de un gust răcoros.

Cireșele
Despre cireșe am mai povestit și cu alte ocazii și știm deja că te mențin ușoară pentru că au în componență peste 70% apă. Iar fructele jucăușe se pot lăuda și cu alte proprietăți ca menținerea unei inimi sănătoase și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Piersicile și caisele
Piersicile și caisele sunt primele fructe colorate gălbui pe care le-am înscris pe lista noastră. Catifelate și pufoase cele două surori sunt bune pentru alimentația de dietă pentru că au un conținut ridicat de apă și un gust nemaipomenit, care îți va lua gândul de ceva dulce.

Merele de vară
Nici merele nu sunt de evitat atunci când îți faci griji pentru siluetă, iar pe timpul verii te poți bucura de merele de vară care încep să se coacă de la sfârșitul lui Cuptor. Sunt gustoase, pline de vitamina C și cu un conținut redus de calorii.

Acestea sunt recomandările noastre pentru o vară ușoară, la fel ca silueta ta. Te sfătuim să dai fuga să strângi cât mai multe, nu înainte însă de a împărtăși cu noi preferatele tale.

Postat in Alimentație și sănătate Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG