4 dintre beneficiile prunelor pentru sănătate

4 dintre beneficiile prunelor pentru sănătate

Câteva prune pe zi și deja ai un aliat de încredere pentru sănătatea ta. Fie că le consumi ca atare, în prăjituri sau smoothie-uri, beneficiile prunelor rămân neschimbate. Pentru că sunt tare bune, dulci acrișoare, cărnoasele fructe pot fi gustarea dintre mese sau mic dejunul cu cei mici. Cele mai jucăușe și îndrăznețe combinații îți vor diversifica meniul de zi cu zi și vor avea grijă de sănătatea ta pe timpul verii. Recomandarea noastră este să le mănânci cât le mai găsești proaspete la piață!

Iată 4 dintre beneficiile prunelor pentru sănătate:

O memorie de elefant
Complexul de vitamina B din prune are un rol important pentru memorie. Dacă uiți repede, atunci o gustare cu prune este numai bună. Te va ajuta să te concentrezi și să reții ceea ce e important pentru tine. Nu vei mai avea nevoie de multe bilețele, doar de câteva prune la prânz.

Imunitate crescută
Chiar dacă este vară și crezi că nu te poate prinde nicio răceală, ai grijă de imunitatea ta. Doar câteva prune sau o linguriță de magiun pe zi sunt suficiente pentru a avea grijă de sănătatea ta. Poți combina prunele cu iaurt sau alte fructe pentru un mic dejun copios și sănătos.

Ochi mai sănătoși
Vitamina A și vitamina E sunt cele care au grijă de ochii tăi. Doar câteva prune pe zi sunt tare bune pentru vedere. Consumă-le în fiecare zi și nu vei avea nevoie de ochelari prea curând!

Diete ușoare
Vara, fructele sunt tare bune pentru orice dietă. Conținutul scăzut de calorii te ajută să scapi de kilogramele în plus, iar mineralele și vitaminele au grijă de sănătatea ta. Fă-ți un obicei din a consuma cât mai multe, proaspete sau preparate, pentru o vară ușoară.

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale! Iar pentru și mai multe sfaturi cu fructe și legume, nu uita să te abonezi la blogul nostru!

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG