3 motive pentru care nucile sunt tare bune

3 motive pentru care nucile sunt tare bune

Toamna ne răsfață cu bunătăți. Unele dintre ele sunt nucile, tare bune pentru sănătate, forță, poftă de viață. Se culeg toamna târziu și se consumă în orice formă: ca atare, în prăjituri, în salate, dulcețuri.

Iată 3 motive pentru care nucile sunt tare bune:

Minte mai ageră
Forma nucii ne duce cu gândul la creier, de aici numele popular, alimentele creierului. Nutrienții din nuci sunt cei care au grijă de sănătatea ta. Ești mai vesel și mai binedispus dacă dis-de-dimineață te bucuri de o porție de nuci. Nu contează forma în care le consumi, important este să le incluzi în alimentația ta.

Poftă de viață
Conținutul bogat în complexul de vitamina B face din nuci aliatul de încredere atunci când vine vorba de poftă de viață. Sfatul nostru este să te provoci să consumi cât mai multe, ca o gustare între mese sau un supliment de energie. Vei avea de îndată chef de plimbat în parc, de mers pe jos mai mult sau pur și simplu de jucat în curte cu cei mici. Te vei bucura activ de anotimpul rece, vei sta mai mult afară, în natură.

Fără hapciu-hapciu
Vitamina E din nuci te ajută să ai grijă de imunitatea ta. Mai ales în sezonul rece, când hapciurile sunt din ce în ce mai dese. Sfatul nostru este să le consumi ori de câte ori ai ocazia, astfel vei răci cât mai puțin. Sunt tare bune în combinație cu ceaiurile calde. Fă amestecuri inedite, pentru o aromă nouă în fiecare zi.

Una dintre gustările noastre preferate este dulceața de nuci verzi de la Râureni. Dacă nu ai încercat-o, acum e cel mai bun moment!

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale! Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blog.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG