3 moduri de a te bucura de dulceața de nuci verzi de la Râureni

3 moduri de a te bucura de dulceața de nuci verzi de la Râureni

La Râureni, povestea dulceții de nuci verzi începe la câmpie, în primele săptămâni ale lui Cireșar, când culegătorii aleg cu grijă nucile numai bune pentru dulceață. Unii spun că-i zona de unde ai cules fructele, alții nuanța de verde. Pentru noi, secretul unei dulceți de nuci verzi delicioase este atenția la detalii – de la cules la transport și de la modul de păstrare la ingredientele folosite pentru preparare.

Delicată și parfumată, dulceața de nuci verzi de la Râureni este un deliciu care îți aduce mereu aminte de vremurile petrecute la bunici. Gustul dulce-acrișor, culoarea arămie și fructele catifelate sunt perfecte pentru un desert delicios, cu drag din natură.

Dacă ai prin cămară un borcănel cu dulceață de nuci verzi de la Râureni, iată câteva moduri în care te poți bucura de gustul ei bun:

Pe o felie de pâine prăjită, la micul dejun
Pentru un mic dejun special, prăjește câteva feliuțe de pâine. Unge-le cu un pic de unt, care se va topi pe felia de pâine aburindă. Adaugă 1-2 lingurițe cu dulceață de nuci verzi de la Răureni. Te vei îndrăgosti de îndată de aroma delicată și parfumul nucilor verzi.  

În clătite cu frișcă și câteva nuci mărunțite sau întregi
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei mici cu ceva special, pregătește-le clătite cu dulceață de nuci verzi, frișcă și nuci proaspete.

Încinge tigaia, pune aluatul pentru clătite și așteaptă să se pătrundă bine. După ce au prins o culoare frumoasă, scoate clătitele pe o farfurie. Unge-le cu 1-2 lingurițe cu dulceață de nuci verzi, împăturește-le și deasupra pune 2 lingurițe cu frișcă și câteva nuci mărunțite sau întregi.

Combinația inedită îi va cuceri pe cei mici, iar ție îți va lăsa gura apă.

Alături de o felie de tort sau într-o ceșcuță cu înghețată
Dacă vrei să adaugi un pic de savoare unei felii de tort sau unei ceșcuțe cu înghețată, pune deasupra 2-3 lingurițe cu dulceață de nuci verzi. Vei intensifica gustul bun al desertului, bucurându-te de o aromă specială. Poți încerca dulceața de nuci verzi cu orice fel de înghețată. Preferata noastră este cea de vanilie.

Poftă bună!

Nu uita să împărtășești si cu noi impresiile tale! Iar și pentru mai multă inspirație, abonează-te la blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG