Waffles Belgiene

Waffles Belgiene

Ingrediente:

 

250g făină

3 1/2 lingurițe pudră de copt

1/4 linguriță de sare 

2 ouă

4 linguri de zahăr

360 ml lapte

85g unt, topit

semințele de la o păstaie de vanilie (sau 1 1/2 lingurițe esență de vanilie)

 

TOPPINGURI:

unt de arahide și dulceață de cireșe

mascarpone și dulceață de fructe de pădure

Nutella și dulceață de zmeură

frișcă și dulceață de caise


 

Instrucțiuni:

 

Încingeți aparatul de făcut waffles.

Într-un bol mare, amestecați făină cu zahărul, praful de copt și sarea.

Într-un al doilea bol, bateți ouăle împreună cu zahărul, laptele și untul topit.

Turnați compoziția de ouă peste cea cu făină și amestecați, însă nu exagerați. Compoziția poate să aibe mici cocoloașe.

Puneți câte un sfert de cană din compoziție în aparat, și gătiți până ce waffles-urile devin aurii și crocante la exterior.

Serviți waffles-urile calde cu topping-ul preferat.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG