Tort Pădurea Neagră cu vișine din compot Râureni

Tort Pădurea Neagră cu vișine din compot Râureni

Ingrediente

Umplutură și sirop

1 compot de vișine fără sâmburi Râureni

300 g de frișcă

½ cană vișinată

 

Blat

7 linguri faină

5 ouă

½ plic praf de copt

1 lingură apă rece

5 linguri zahăr

2 linguri cacao

1 lingură ulei

1/2 linguriță de sare

 

Cum se prepară:

Lasă aproximativ 10 vișine din compot Râureni pentru decorat tortul. Pune restul de vișine din compot într-un borcan sau alt recipient, toarnă ½ cană vișinată, ½ cană zeamă de compot și lasă-le să se îmbibe peste noapte.

Pentru blat, amestecă întâi făina, cacaua şi praful de copt. Opțional, adaugă 1/2 linguriță de sare. Bate separat albușurile cu zahăr, până se fac spumă, și gălbenușurile cu ulei și zahăr. Toarnă albușurile spumă peste gălbenușuri, apoi amestecul uscat, cu sita, amestecând încontinuu.   

Preîncălzește cuptorul. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ține la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, taie blatul în 2 straturi. Peste primul strat toarnă vișinele din compot Râureni cu vișinata, iar deasupra lor întinde frișca. Apoi decorează cu frișcă, ciocolată rasă și cireșe. Lasă tortul la rece în jur de o oră, înainte de servire.

 

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG