Tort cu 3 sortimemte de cremă: piure de castane, alune de pădure și vanilie

Tort cu 3 sortimemte de cremă: piure de castane, alune de pădure și vanilie

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 15 ml apă
  • 20 ml ulei
  • 10 gr cacao
  • 4 linguri de făină

Crema 1 de ciocolată:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 ml smântână pentru frișcă(neindulcită)
  • 4 foi de gelatină
  • 100g alune de pădure mărunțite

Crema 2 ciocolată:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 350 ml smântână pentru frișcă
  • 8 g gelatină
  • o păstaie de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat

Crema 3 ciocolată:

  • 100 g piure de castane
  • 350 ml smântână pentru frișcă
  • 8 g gelatină

Glazură:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • 30 g unt

 

Blat: Amestecați făină cu cacaua. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu apă spumă tare. Adăugați apoi treptat zahărul și bateți până obțineți o bezea tare. Amestecați gălbenușurile cu ulei și încorporați-le cu ajutorul unei linguri de lemn în albușuri. Adăugați apoi treptat făină amestecând ușor. Turnați compoziția în tavă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 150 de grade (temperatura medie). Lăsăți apoi blatul să se răcească pe un grătar de bucătărie.

 

Crema 1: Puneți gelatină la hidratat în 50 ml apă. Într-o cratiță puneți la topit ciocolată ruptă bucățele împreună cu 150 ml frișcă. Amestecați, iar când e topită complet luați de pe foc. Lăsați 2-3 minute apoi adăugați gelatină. Amestecați să se dizolve complet gelatina și puneți crema la frigider până când batem cei 200 ml frișcă rămași, spumă. Amestecați apoi frișca bătută cu crema de ciocolată și adăugați și alunele. Turnați crema astfel obținută în tava în care ați pus folie și lăsați la frigider până când preparați următoarea crema.

Celelalte două creme se pregătesc ca prima cremă. 

După ce ați pregătit și cremele, începeți să asamblați tortul. Puneți într-o tavă foaie de copt, apoi așezați blatul, prima cremă, a doua și a treia.

Pentru a pregăti glazura puneți ciocolata împreună cu frișcă la topit. După ce s-a topit luați de pe foc, adăugați untul și amestecați până când se încorporează perfect în crema. Turnați glazură peste tort începând din mijloc apoi decorăți tortul cu stafide, alune, castanet și glazură de ciocolată.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG