Tiramisu cu fructe de pădure

Tiramisu cu fructe de pădure

Ingrediente:

200g pișcoturi, rupte în jumătăți

1 borcan dulceață fructe de pădure

80 ml limoncello sau afinată/vișinată

2 linguri zeamă de lămâie

fructe de pădure proaspete, pentru a decora

 

Pentru cremă de mascarpone:

3 gălbenușuri de ou

60g zahăr

1 lingură limoncello sau afinată

250g mascarpone

250g smântână lichidă pentru frișcă, foarte rece

semințele de la 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță extract de vanilie)


 

Intrucțiuni:

 

Mixati smântână lichidă până devine frișcă, 5-8 minute. Dați la frigider.

 

Mixati gălbenușurile de ouă împreună cu zahărul într-un bol la bain-marie. Acestea trebuie să crească în volum și să fie foarte pufoase.

 

Lăsăți bolul să se răcească puțin, apoi adăugați mascarpone, limoncello, și mixati pe viteză mică până ce acestea sunt încorporate.

 

Adăugați frișcă și încorporați-o cu ajutorul unei spatule.

 

Puneți crema la frigider până sunteți gata să asamblați tiramisu.

 

Într-un bol, amescați un borcan de dulceață cu limoncello și zeamă de lămâie.

 

Înmuiați piscoturile în această compoziție și așezați-le la baza paharelor.

Puneți deasupra câteva linguri de cremă de mascarpone. 

Repetați acest proces până aveți mai multe straturi în pahar.

Puneți la frigider pentru minim 3 ore înainte de a servi.

Asezonați cu fructe proaspete chiar înainte de a servi. 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG