Tartă răcoritoare cu compot de piersici Râureni

Tartă răcoritoare cu compot de piersici Râureni

Ingrediente

100 g unt

100 g + 80 g

4 ouă

1 linguriță de suc de lămâie

80 g/ făină

1 linguriță de praf de copt

750 g de compot de pierscici Râureni (mai mult sau mai puțin după gust)

 

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Ia un vas de coacere dreptunghiular de aproximativ 21 × 32 cm și unge-l cu 100 g de unt pe toate laturile, incluzând partea de jos și pereții. Vei avea un strat gros de unt în tot vasul.

Se presară zahărul de 100 g numai în partea inferioară a vasului de copt.

Așează piersicile din compotul Râureni în tava cu zahăr cu grijă, astfel încât să nu fie zahăr peste fructe. Coace timp de 20 până la 30 de minute sau până când fructele încep să devină moi și strânse pe partea de sus.

Între timp separă ouăle. Batete albușurile de ou până când se îngroașă. Adăugă restul de 80 g de zahăr și sucul de lamaie și continuă să bați până când albușurile sunt tari și lucioase. Apoi le așezi deoparte.

Scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească 3 minute.

Între timp, pune cu grijă gălbenușurile de ou în amestecul de albușuri. Amestecă cu grijă conținutul, adaugă făină și praf de copt peste amestecul de ou.

Pune acest amestec peste fructe, nivelează frumos prăjitura și coace-o 30 de minute. Nu deschide cuptorul în primele 20 de minute ale timpului de coacere. Verifică după 20 de minute și redu temperatura la aproximativ 160 grade Celsius dacă crezi că tarta are deja prea multă culoare.

 

După terminarea timpului de coacere, scoate tarta din cuptor. Pentru un aspect mai frumos, nivelează cu un cuțit în jurul marginilor tartei, așează un vas dreptunghiular de servire pe vasul de coacere și întoarce tarta pe vasul de servire. Tăie tarta în triunghiuri și bucură-te de desertul delicios pe care l-ai gătit cu drag.

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, urmărește-ne pe blog!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG