Steak cu Cartofi și Dulceață de Ardei Iute

Steak cu Cartofi și Dulceață de Ardei Iute

Ingrediente:

 

Pentru steak:

2 bucăți de antricot, tăiat pentru friptură, la temperatura camerei

2 linguri ulei de măsline

sare și piper, după gust

1 borcan dulceață de ardei iute

 

Pentru cartofi:

500g cartofi noi, tăiați wedges

2 linguri de ulei

2 căței de usturoi, mărunțiți

o mâna de pătrunjel și una de mărar, tăiate mărunt

sare și piper după gust


 

Instrucțiuni:

 

Pentru cartofi:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și puneți hârtie de copt pe o tavă mare.

Puneți în tavă cartofii tăiați wedges, apoi adăugați usturoiul, sare, piper și jumătate din verdețurile tocate. Amestecați bine, apoi aranjați cartofii într-un singur strat.

Dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Pentru friptură:

Încingeți o tigaie mare de fontă pe focul mediu al aragazului.

Asezonați friptură cu sare și piper.

Puneți ulei în tigaia încinsă, apoi cu grijă așezați friptură.

Prăjiți pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Timpul de gătire depinde de grosimea fripturii și de preferințe.

După ce friptură este gata, lăsăți-o să se odihnească într-o farfurie pentru 5-10 minute.

Feliați și serviți împreună cu cartofii wedges și dulceață de ardei iute din belșug.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG