Ruladă cu gem Râureni și cremă de mascarpone

Ruladă cu gem Râureni și cremă de mascarpone

Pentru foile de ruladă:

125g făină

10 ouă

300g zahăr

un vârf cuțit sare

Pentru cremă:

250g mascarpone

500g frișcă bătută

300g zahăr

esență de vanilie

5-6 ouă

20g gelatină

350g gem de zmeură Râureni

 

Mod de preparare:

Pentru început bate ouăle cu 150g de zahăr. Apoi încorporează făină și amestecă până vei obține un aluat fraged.  

Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu foaie de copt și lasă-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10 minute.

Pentru a pregăti crema, bate frișca până ce aceasta devine fermă.

Amestecă ouăle cu puțină sare și 300g de zahăr și se mixează la bain-marie până vei obține o spumă. Apoi ia compoziția de pe foc și adaugă și gelatina hidratată și mixează.

Amestecă ouăle cu frișca și apoi încorporează ușor întreaga cremă în crema de mascarpone.

Când aluatul este gata, scoate-l din cuptor și adaugă gemul de zmeură. Apoi adaugă și crema de mascarpone și rulează. Lasă timp de 4 ore rulada la frigider.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG