Prăjitură cu firimituri și dulceață de afine

Prăjitură cu firimituri și dulceață de afine

Ingrediente:

 

Pentru prăjitură

200 g unt

50 g unt pentru uns tava

350 g făină

200 g zahăr alb

1 pliculeț de praf de copt

½ linguriță sare grunjoasă

2 ouă

2 gălbenușuri

1 esență de vanilie

100 g smântănă

2 linguri zeamă de lămâie

1 borcan de dulceață de afine Râureni

 

Pentru crusta de firimituri

450 g făină

100 g zahăr alb

300 g unt topit

2 lingurițe praf de scorțișoară

150 g zahăr brun

 1 linguriță sare

 

Cum se prepară:

Pentru crusta de firimituri amestecă într-un vas făina, zahărul, scorțișoara și sarea. Toarnă untul topit treptat și amestecă până se formează firimituri de diverse dimensiuni.

Untul la temperatura camerei se amestecă pe rând cu zahărul, apoi ouăle, gălbenușurile, esența de vanilie, sarea, zeama de lămâie și smântâna. La sfârșit adaugă treptat făina și frământă aluatul până devine omogen.

Unge tava cu unt, pune aluatul într-un stat uniform. Peste el adaugă dulceața de afine Râureni și întinde-o cu o spatulă. Peste stratul de dulceață pune aluatul de firimituri.  

Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 de grade și las-o aproximativ 40 minute, până când crusta se rumenește. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească 15 minute. Presară deasupra zahăr pudră.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG