Plăcințele cu magiun de prune cu nucă Râureni

Plăcințele cu magiun de prune cu nucă Râureni

INGREDIENTE

3 cești făină

2 linguri zahăr

1 pliculeț drojdie

50 ml lapte

1 linguriță sare

200g smântână

50 ml apă

50 g unt

1 ou

Magiun de prune cu nucă Râureni

50 g nuci

CUM SE PREPARĂ

Înmoaie drojdia în 50 ml lapte călduț timp de 5 minute. Amestecă bine laptele cu drojdia.

Într-un castron mare pune zahărul și untul și amestecă-le bine. Adugă și amestecă drojdia, sarea, smântâna, apa și oul. La sfărșit adaugă făina treptat, să nu se facă cocoloașe, și frământă bine aluatul.

Acoperă castronul cu un prosop de bucătărie sau cu folie de plastic și lasă-l aproximativ o oră (ar trebui să se dubleze în dimensiune).

Când aluatul a crescut, formează bulgrași rotunzi, de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Turtește-i cu palma și apasă cu degetul mare în mijloc, până se formează o adâncitură. Pune o linguriță de magiun de prune cu nucă Râureni și presară pe deasupra nucă mărunțită.

Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și pune plăcințelele la cuptor. Lasă-le la copt aproximativ 40 minute sau până vezi că se rumenesc.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG