Pizza de casa cu sos de rosii si ciuperci

Pizza de casa cu sos de rosii si ciuperci

Ingrediente:

 

Pentru blat:

300ml apa calduta

15g drojdie proaspata (sau 3-4g drojdie uscata)

1 lingurita de zahar

500g faina 00

3 linguri ulei de masline

1/2 lingurita de sare, sau dupa gust

 

Pentru sos:

1 lingura ulei de masline

4-6 catei de usturoi, maruntiti

1 borcan rosii tocate taranesti

o mana de busuioc proaspat, tocat marunt

sare si piper dupa gust

1/2 lingurita fulgi de chili (optional)

 

Toppinguri:

1 borcan ciuperci taiate

150g sunca 

80g masline fara samburi

250 g mozzarella

 

Instructiuni:

 

Pentru blat:

Intr-un bol mic, puneti apa calduta impreuna cu drojdia maruntita si zaharul, si amestecati pentru a dizolva. 

 

Cerneti faina intr-un bol, apoi faceti un gol in mijloc si adaugati laptele cu drojdia, uleiul de masline si sarea.

 

Amestecati usor pana se incorporeaza bine toata faina, apoi framantati usor blatul de pizza si formati-l intr-o mingiuca. Puneti aceasta 'mingiuca' de blat inapoi in bol, acoperiti si lasati la crescut pentru 3-4 ore.

 

Pentru sosul de pizza:

Incingeti uleiul intr-o oala pentru sos. Adaugati usturoiul si gatiti pentru 1 minut.

 

Turnati sosul de rosii si adaugati busuiocul, chili, sare si piper dupa gust.

 

Lasati sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa, aproximativ 15 minute. 

Acest sos il puteti folosi atat in compozitia pizzei cat si pentru a servi.

 

Pentru pizza:

Preincalziti cuptorul la 200°C.

 

Ungeti cu ulei o tava mare de pizza, sau puneti hartie de copt.

 

Intindeti aluatul si puneti-l in tava. Intindeti peste el sosul de pizza si adaugati toppinguri dupa gust.

 

Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

 

Serviti imediat, pofta buna!

 

i. 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG