Pizza cu brie, pancetta și dulceață de nuci verzi

Pizza cu brie, pancetta și dulceață de nuci verzi

Ingrediente pentru 1-2 porții:

• 280g făină

• 250g iaurt

• 1 linguriță pudră de copt

• 8 felii subțiri de pancetta

• 100g brie cu mucegai, tăiată în felii subțiri

• o mâna de salată rucola și radicchio

• 1/2 kaki, feliat

• 1/2 borcan dulceață de nuci verzi

 

Instrucțiuni:

1. Într-un bol, amestecați făină, iaurtul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Când

amestecul începe să capete consistentă de aluat, dați cu făină pe mâini și frământați

(pe o suprafață dată cu făină) timp de 4-5 minute până când acesta devine neted.

2. Împărțiți aluatul în două și întindeți-l cu un sucitor, pentru a forma 2 cercuri cam de 5mm grosime.

3. Încingeți o tavă sau tigaie. Prăjiți pancetta la foc mic spre mediu până când aceasta

devine crocantă.

4. Gătiți apoi aluatul în aceeași tigaie unde a rămas grăsimea de la pancetta, cam 2-3

minute pe fiecare parte, până devine auriu. Imediat ce acesta este gata și cald,

puneți deasupra feliile de brânză, pancetta, kaki și dulceață de nuci verzi. Adăugați

apoi verdețurile și tăiați pizzele în 4.

Serviți imediat. Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG