Piersici umplute cu gem de caise

Piersici umplute cu gem de caise

Ingrediente:

800 g făină

100 ml lapte 

200 ml ulei

4 ouă 

200 g zahăr

1 pliculeț praf de copt

50 g unt

200 g nuca măcinată

 6-7 linguri gem de caise Râureni

150 ml lapte

colorant roșu/colorant galben zahăr

 

INGREDIENTE PENTRU SERVIRE

 

1. Bate zahărul cu ouăle, adaugă uleiul, laptele și praful de copt. Încorporează apoi treptat făină, până obții un aluat omogen, fin și nelipicios.

2. Frământă aluatul pe blat cu făină, pentru încă 5-7 minute. Da-l la frigider într-o folie de plastic pentru 30 de minute.

3. Lucrează cu jumătate de aluat o dată: împarte-l în 4 și rulează-l pe blat, încât să obții un cilindru lung și subțire (cam cât 2 degete de gros).

4. Taie bucățele mici, cât mai egale, rotunjește-le și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Da tavă la cuptor pentru 20 de minute, la 150 de grade.

5. Cât mai repede după ce le scoți de la cuptor, scobește-le partea plata cu o linguriță, încât să faci loc de umplutură.

6. Partea de fursecuri pe care o scobesti nu o aruncă, ci colecteaz-o într-un castron. Combină firimiturile rămase cu gemul și nuca măcinată.

7. Formează fursecurile umpland fiecare jumătate cu umplutură de gem și lipindu-le între ele. Împarte laptele în două jumătăți egale și dizolvă în fiecare câte o culoare.

8. Trece fiecare fursec jumătate prin laptele cu o culoare, jumătate prin cealaltă culoare, lasă-le să se scurgă puțin pe șervete de bucătărie și apoi prin zahărul granulat.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG