Paste cu ciuperci si sos cremos

Paste cu ciuperci si sos cremos

 

Ingrediente:

 

1 lingurita sare


180g spaghete


100g bacon, taiat 

2 catei de usturoi, maruntiti


1 borcan ciuperci taiate


125ml vin alb


125ml apa de la paste


185ml smantana pentru gatit


30g parmesan, razuit fin


sare si piper, dupa gust


 

Instructiuni:

 

  1. Fierbeti pastele in apa cu 1 lingurita de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

  1. Dupa ce gatiti pastele al-dente, pastrati 125ml din apa in care au fiert, apoi scurgeti-le.

 

  1. Incingeti o tigaie mare pe focul mediu al aragazului. Adaugati baconul si prajiti pana devine crocant.

 

  1. Adaugati usturoiul si ciupercile, apoi turnati vinul. Amestecati bine pe fundul tigaii cu o spatula, apoi lasati vinul sa fiarba pana se evapora, aproximativ 3-4 minute.

 

  1. Adaugati smantana dulce si apa ramasa de la paste impreuna cu parmezanul. Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine, pana cand sosul capata o consistență cremoasă.

 

  1. In timp ce tigaia este inca pe foc, puneti pastele peste sos si amestecati bine cu ajutorul unui cleste. 

 

  1. Garnisiti cu extra parmezan daca doriti si serviti imediat.

Pofta buna!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG