Pandișpan super pufos cu gem de gutui

Pandișpan super pufos cu gem de gutui

Ingrediente:

2 ouă

100 gr zahăr

175 gr făină

1/2 cană ulei

1/2 cană lapte

1 linguriță praf de copt

un vârf de cuțit sare

un borcan gem de gutui Râureni

Mod de preparare cu gem de gutui:

Mixează albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugă zahărul și mai mixează 2-3 minute până se topește zahărul. Adăugă apoi gălbenușurile amestecate cu uleiul, apoi laptele și mixează după fiecare.

La final, încorporează treptat făină amestecată cu praful de copt, folosind o spatulă și amestecând ușor să nu se lase spumă.

Toarnă compoziția într-o tavă mică de chec tapetata cu hârtie de copt. Pune jumătate din gem până va intra în aluat.

Lasă tava la cuptor preîncălzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Scoate pandișpanul din cuptor și după ce s-a răcit scoate-l pe un platou. Presară zahăr vanilat peste pandișpan și savurează-l cât este cald. 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG