Negrese cu ciocolată și zmeură

Negrese cu ciocolată și zmeură

 

Ingrediente:

 

3 ouă, la temperatura camerei, bătute

150g zahăr

125g unt, topit și răcit

2 lingurițe extract de vanilie

un vârf de cuțit de sare

75g cacao pudră

100g făină

1/2 borcan dulceață de zmeură 

 

Toppinguri:

1 ciocolată neagră (100g), topită

230g de zmeură proaspătă


 

Instrucțiuni:

 

  1. Încingeți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de 20x20cm cu hârtie de copt. (Atenție: dacă folosiți o tavă mai mare, negresă va fi mai subțire așa că trebuie să scădeți timpul de gătire).

 

  1. Puneți ouăle și zahărul într-un bol și mixați cu ajutorul unui mixer de mâna până obțineți un amestec omogen și spumos.

 

  1. Adăugați untul topit, vanilia, sarea și continuați să mixați până ce acestea sunt încorporate.

 

  1. Opriți mixerul; Puneți pudra de cacao și făină. Mixati apoi pentru aproximativ 30 sec, până ce compoziția este omogenă și densă.

 

  1. Turnați compoziția de negresă în tavă de copt pregătită și nivelati cu o spatulă.

 

  1. Turnați câte o linguriță mare de dulceață din loc în loc, lăsând spații între ele.

 

  1. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 35-45 minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul negresei iese curată.

  2. Lăsăți negresa să se răcească, apoi întindeți ciocolată topită deasupra ei.

  3. Adăugați zmeură proaspătă din loc în loc până acoperiți toată negresă.

  4. Tăiați și serviți!

 

A se păstra la temperatura camerei pentru maxim 48 de ore.

  1. Mai departe, adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

  2. Adăugați făină și amestecați pentru a o încorpora în compoziția pentru brownie.

  3. Turnați 3/4 din această compoziție în tava de copt pregătită, nivelând bine cu o spatulă. Păstrați restul de 1/4 din compoziție pentru la final.

  4. Într-un bol separat, bateți crema de brânză, ouăle, zahărul și vanilia, până ce acestea sunt omogenizate.

  5. Turnați compoziția de cheesecake peste cea de brownie din tavă.

  6. Adăugați câte o lingură de dulceață din loc în loc până terminați jumătatea de borcan, apoi adăugați compoziția rămasă de brownie, lingură cu lingură. Învârtiți ușor lingura în compoziție pentru a se amesteca ușor, fără a insista prea mult.

  7. Dați la cuptorul încins pentru 35-45 de minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată.

Prăjitura poate părea mai moale cât este fierbinte, însă se va întări după ce se va răci.

 

  1. De îndată ce prăjiturA este răcită complet, tăiați-o în cuburi și serviți cu extra dulceață de coacăze.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG