Galette cu piersici din compot și dulceață

Galette cu piersici din compot și dulceață

Ingrediente:

Pentru crustă:

• 360g făină

• 3 linguri de zahăr

• un vârf de cuțit de sare

• 180g unt rece, tăiat cubulețe

• 4-5 linguri apă rece

Pentru umplutură:

• 1 borcan compot de piersici tăiate jumătăți

• 1/2 borcan dulceață de piersici

Pentru topping:

• 1 ou

• 2-3 linguri de zahăr brun

 

Instrucțiuni:

1. Într-un robot de bucătărie, amestecați făină, zahărul și sarea până se combină.

2. Adăugați untul și pulsați până obțineți un amestec ca un fel de nisip. Este ok dacă vă mai rămân câteva bucăți de unt puțin mai mari.

3. Adăugați 2 linguri de apă rece și pulsați până amestecul capătă o textură sfărâmicioasa, dar care se strânge ușor. Dacă amestecul este încă foarte uscat, adăugați în robot, pe rând, încă 1-2 linguri de apă.

4. Scoateți aluatul pe o bucată de folie alimentară. Strângeți-l bine și formați un disc. Înveliți-l în folia de plastic și băgați la frigider între 30 min și 1 oră.

5. Încingeți cuptorul la 165°C. Desfaceți aluatul și puneți-l pe o bucată de hârtie de copt, apoi acoperiți-l cu o altă hârtie de copt.

6. Întindeți aluatul într-o formă circulară de aproximativ 30 cm diamentru și 0.3 cm

grosime.

7. Aranjați hârtia de copt și aluatul pe o tavă de copt și îndepărtați hârtia de deasupra.

8. Feliați piersicile din compot pastrândul-le însă forma de jumătăți.

9. Puneți dulceață în mijlocul aluatului și întindeți-o pe toată dimensiunea acestuia.

10. Adăugați piersicile, cu precădere în mijloc, lăsând liber cam 5 cm până în margine.

Îndoiți marginea aluatului până deasupra umpluturii.

11. Bateți ouăle cu o lingură de apă. Ungeți crusta cu amestecul de ou și presărați cu zahăr brun. Coaceți până crusta devine aurie și crocantă, verificând din când în

când să nu se ardă, cam 35-40 min.

12. Odată ce gallete-ul este gata, lăsați să se răcească complet înainte de a tăia.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG