Fursecuri cu gem de măceșe

Fursecuri cu gem de măceșe

Ingrediente pentru 15 biscuiți:

175g făină

100g unt, rece, tăiat cubulețe

85g zahăr vanilat

1 gălbenuș de ou

jumătate de borcan gem de măceșe

 

Instrucțiuni:

Într-un robot de bucătărie, adăugați făină, untul, zahărul și gălbenușul de ou. Stropiți cu o lingură de apă, apoi pulsati până când se formează un aluat.

Puneți aluatul pe o suprafață de lucru și frământați rapid, apoi înveliți-l într-o folie alimentară și lăsăți-l să stea 20 de minute la frigider (dacă amestecul este prea lipicios, mai adăugați puțină făină).

 

Preîncălziți cuptorul la 160°C.

Presărați făină pe suprafață de lucru, apoi rulați aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Folosind un cutter rotund pentru fursecuri, tăiați 30 de bucăți. 

Folosiți apoi un cutter în formă de inimă (mult mai mic decât cel rotund) că să decupați în mijloc 15 dintre fursecurile rotunde. 

Așezați pe o tavă mare (sau două dacă este nevoie) tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți pentru 12 minute, sau până se rumenesc ușor, apoi lăsăți fursecurile să se răcească în tavă. 

Întindeți aproximativ o linguriță de gem de măceșe pe fursecurile rotunde.

Presărați zahăr pudră pe fursecurile decupate cu inimioare. 

Apoi lipiți cu grijă jumătățile întregi de cele decupate pe mijloc.

Poftă bună!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG