Ecler cu dulceață de cireșe Râureni

Ecler cu dulceață de cireșe Râureni

Pentru aluat:

160 g făină

220 ml apă

40 ml ulei

3 ouă de mărime medie

un praf de sare

Pentru umplutură:

300 ml smântnă  pentru frișcă cu 30-35% grăsime

3 linguri zahăr pudră

un pachet cu zahăr vanilat

Pentru glazură:

Dulceață de cireșe Râureni

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220 grade C.

 

Pune uleiul și apa într-o cratiță pe foc. După ce a dat în clocot, îndepărtează de pe foc și toarnă repede toată cantitatea de făină. Pune și praful de sare și amestecă continuu cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pereții vasului. Lasă aluatul 5 minute deoparte.

Între timp, încorporează aluatul câte puțin cu ouăle bătute. Bate bine după ce adaugi fiecare ou, până când vei obține un aluat destul de solid care să își păstreze forma după ce formezi eclerul.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei lingurițe, așază aluatul în tavă, sub formă de dreptunghi și lasă la copt timp de 25-30 de minute la 200 grade C. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească.

Taie fiecare ecler cu un cuțit și umple-l cu frișca bătută, îndulcită cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Poți alege cremă de vanilie sau de cacao, după gust. Pune peste fiecare ecler o linguriță de dulceață de cireșe.

Savurează desertul făcut în casă! Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG