Croissant de post cu dulceață de fructe de pădure

Croissant de post cu dulceață de fructe de pădure

400 g făină albă

400 ml apă caldă

25g de drojdie proaspătă

4 linguri zahăr

50 ml ulei

0.25 lingurițe sare

200 g dulceață de fructe de pădure Râureni

Într-un bol amestecați 200ml de apă, 1 lingură de făină, drojdia și o lingură de zahăr.

Lăsați cam 10-15 minute să dospească.

Apoi adăugați peste maia  restul de apă, zahăr, sarea, uleiul și amestecați bine cu un tel.

Adăugați făina, amestecați și frământați aluatul.

Frământați-l timp de 10 minute.

Lăsați la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop.

Scoateți aluatul din bol, frământați putin și tăiați în 3 bucăți egale din care formați 3 bile de aluat.

Lăsați-le 10 minute să se odihnească.

Fiecare bilă de aluat o întindeți într-o foaie rotundă, cam de 3-4mm grosime, tăiați în 8 felii uniforme.

Puneți umplutura pe margini și rulați strâns cornurile.

Așezați-le într-o tavă cu hârtie de copt și lăsați să crească cam 15-20 de minute.

În acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, să se preîncălzească.

Timp de 20 de minute lăsați-le la cuptor.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG